Time for tea | Doe ik teveel?

time for tea

Wat vliegt de tijd! Het is alweer 4 weken geleden dat ik de vorige time for tea schreef. Hoe gingen de afgelopen weken, hoe gaat het nu en wat zijn de plannen voor de komende tijd? Laten we bijkletsen! Pak er een lekkere kop koffie, thee of warme chocolademelk bij en lees gezellig mee.

Hoe gingen de afgelopen weken? Het is alweer 4 weken geleden dat ik de vorige time for tea schreef. Wat heb ik allemaal gedaan de afgelopen 4 weken en wat zijn de plannen voor de komende weken?

Doe ik teveel? – Hoe waren de afgelopen weken?

De afgelopen weken heb ik steeds vaker het gevoel dat ik mezelf aan het voorbij lopen ben. Ik vergeet dingen, ben ontzettend gestresst en ik krijg regelmatig buikpijn van mijn to-do lijst, die overigens maar blijft groeien! Doe ik teveel? Daar begint het wel een beetje op te lijken. Het combineren van mijn blog die ik al sinds 2013 heb, de webshop die momenteel bestaat uit 2 websites en 4 platformen, is misschien wel te veel allemaal. Ik ben 7 dagen in de week bezig met mijn bedrijf, heb een gigantisch doel gesteld, eerder dit jaar, wat ik wil bereiken (het kopen van een huis!). Om dit doel te kunnen halen moet ik (voor het grootste deel van mezelf) mijn bedrijf zo veel mogelijk laten groeien. Daar moet je nu eenmaal veel tijd en energie in steken. Mijn bedrijf is de afgelopen maanden al extreem hard gegroeid en het verschil met vorig jaar is echt bizar!
Ik merk dat ik het de komende tijd iets anders moet gaan doen. We gaan natuurlijk naar de drukste periode van het jaar en als ik kijk naar hoe druk het momenteel is, dan moet ik echt even wat dingen anders gaan doen om het de komende tijd te kunnen volhouden. Het moet natuurlijk wel leuk blijven en ik heb er niets aan als ik over een paar maanden met een burn-out zit. Want dat wil ik nooit meer!
agenda studentendrukwerk

Plannen voor de komende weken?

Daarom moet ik de komende weken het anders gaan aanpakken. De feestdagen komen eraan en dat betekend dat het allemaal iets drukker gaat worden dan de zomerperiode. Al was de zomerperiode ook al erg druk! Hoe ga ik dit aanpakken? Daar heb ik natuurlijk al een kleine to-do lijst voor gemaakt (ja ik weet het, alweer een lijst!). Maar door dit helder op papier te zetten, geeft dit in mijn hoofd al een behoorlijk stukje rust. Zo hoef ik het niet te onthouden, maar staat het opgeschreven en kan ik er elke dag een beetje aan gaan werken. Hoe ik dit ga aanpakken zal ik hieronder een klein beetje toelichten.

Hoe ga ik zorgen voor meer rust:
1. Ik ga elke dag 1 uur besteden aan SEO. (afgebakende tijd, gaat zorgen voor rust)
2. Elke dag ga ik minimaal 2 artikelen schrijven voor de blog. (zo kan ik hopelijk weer vooruit werken, wat ook gaat zorgen voor rust)
3. Elke dinsdag ga ik een youtube filmpje opnemen en bewerken/uploaden voor de vrijdag erop.
4. Geen grote shopupdate meer maar elke keer een aantal nieuwe items online zetten in de webshop (1 grote shopupdate zorgt bij mij voor extreme werkdruk waar ik gestresst van raak).

Zo zijn er nog een aantal dingen die ik ga doen, die er hopelijk voor gaan zorgen dat ik de komende tijd iets minder druk/gestresst raak. Door de taken iets meer uit te smeren over de hele week en meer af te bakenen in tijdsperiodes per dag.

Heb jij nog plannen voor de komende weken?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.