Time for tea | De medische molen

time for tea

Het gaat niet zo goed met mij, dat schreef ik in mijn vorige Time for tea al. In de afgelopen weken ben ik wat dingen wijzer geworden, die ik in deze time for tea uiteraard allemaal beschrijf. We gaan de medische molen weer in, en wie weet hoelang het nu duurt voordat ze iets kunnen vinden. Ik ben het wat dat betreft wel behoorlijk zat!

Het zit mij de laatste tijd niet echt mee. De vorige keer schreef ik al over vergeetheidsklachten, en dat ik bij de minste en geringste al spierpijn in mijn armen kreeg. Dit is helaas nog steeds zo, ook de vermoeidheid is er helaas nog niet minder op geworden. Nog steeds slaap ik gemiddeld zo’n 11 a 12uur. Maar wat ga ik nu doen?

De medische molen

Na bloedonderzoek bij de huisarts kwamen er eigenlijk alleen maar negatieve dingen uit. Mijn vitamine D was nauwelijks aanwezig, en ook de ontstekingswaarden en leverwaarde waren nog slechter als de vorige bloedonderzoeken. Niet heel goed nieuws, helaas. Er werd besloten om een echo van mijn bovenbuik te maken, en die liet in maken in Deventer ziekenhuis. Mocht niets eten en drinken 12uur van tevoren, dus honger als ik had ging ik die echo in. De vorige keer (zo’n 4jaar geleden) duurde het nog geen 10 minuten, en stond ik zo weer buiten. Dit keer lag ik bijna een half uur op de tafel voor de nodige filmpjes en foto’s. Van die echo kreeg ik afgelopen maandag de uitslag. Aan de lever was nauwelijks iets te zien, enkel de hemangioom die de vorige keer ook was geconstateerd. De rest van mijn organen zagen er goed uit, behalve 1,7cm dikke darm aan de rechterkant. Die leek ontstoken te zijn. Vanwege die darm gaan we dus ook naar de Internist op de Maag darm en lever poli in het Deventer ziekenhuis.

Onderzoek van mijn klachten

Bij de internist hoop ik 1 juni terecht te kunnen, nadat ze mij eerst pas 10juli konden zien. Hopelijk gaan vanaf die tijd dus de nodige onderzoeken van start, en weet ik misschien waar al deze klachten vandaan komen. Omdat ik verder geen problemen heb met mijn darmen, geen diarree, of bloed etc, is de kans klein dat ze daar iets verder willen onderzoeken. Al moest ik van de huisarts toch rekening houden met een scan of een coloscopie. Wel heb ik voor de stress die de afgelopen weken mee brachten, maagtabletjes gekregen. Zo kan ik toch wat eten, zonder continu buikpijn te hebben omdat ik me overal druk om maak. Daarnaast moet ik een dubbele hoeveelheid vitamine D innemen, om ervoor te zorgen dat die toch omhoog gaan.

Ik heb mij nu voorgenomen om 1 juni af te wachten, maar daar wel nadrukkelijk aan te geven dat ik wil dat er nu duidelijkheid komt over of ik nu wel of geen cvs heb, of het toch enkel chronisch vermoeidheid is. Of dat ik misschien toch ook fibromyalgie heb. Al zullen daar waarschijnlijk weer behoorlijk veel onderzoek aan vooraf gaan.

Het wordt dus de komende weken goed leren luisteren naar mijn lichaam. En op tijd rust nemen. En verder moeten we maar afwachten wat er allemaal gaat gebeuren.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Time for tea | De medische molen

  1. Ik wens je heel veel sterkte de komende periode. Ik hoop voor je dat het goed met je gaat. X

Comments are closed.