Time for tea | Dat liep even niet zoals gepland!

time for tea

Het is weer tijd voor een nieuwe Time for tea, maar dit keer eentje die ik graag anders had geschreven. Want jeetje, wat een depressieve week heb ik achter de rug! Pak een kop koffie, thee of een heerlijke warme chocolademelk en lees gezellig mee.

Afgelopen week, of eigenlijk 2 weken, heb ik de meest depressieve periode van dit jaar gehad. De grond zakte letterlijk onder mijn voeten vandaan en ik wist echt even niet meer hoe het nu verder moest.

Dat liep even niet zoals gepland!

Mijn webshop lag namelijk uit de lucht. Ik kon er zelf niet op, er konden geen bestellingen gedaan worden want de webshop was niet zichtbaar. Hij zou namelijk worden over verhuisd naar een andere hostingspartij, maar dat liep even niet zoals gepland! Het zou eigenlijk hooguit een uurtje niet bereikbaar zijn, maar dat werd meer dan een week. Op het moment van schrijven (woensdag 7 december) is de webshop nog steeds niet online en ik ervaar echt de meest depressieve gevoelens die ik dit jaar heb gehad.

De webshop is mijn alles, mijn inkomsten, mijn hobby en mijn passie. Als dat ineens uit elkaar valt en als dan een bedrijf die voor de webshop verhuizing zou zorgen, niet doet wat de bedoeling was, dan voelt het alsof iemand een mes in je rug steekt. In de week dat hij offline was (want op het moment van schrijven is hij dus nog steeds niet online) heb ik alle voorraad geteld en in een exel bestand gezet. Het nadeel is namelijk dat er op mijn webshop een programma draait die de voorraad bij houdt, maar omdat die niet te bereiken is nu, kan hij niet bijgewerkt worden en het is december. December betekend namelijk het jaarlijkse voorraad tellen voor de administratie. Nu kan ik wachten tot het einde van de maand, maar dat is echt heel veel werk met alle voorraad die ik momenteel heb. De zakelijke bestellingen lopen via een andere website en liepen dus gewoon door.

Het positieve proberen te zien

Dat was echt heel lastig kan ik je vertellen. Mijn valkuil is namelijk dat ik veel meegezogen wordt in het negatieve. Altijd al gehad en zeker na mijn depressie/burn-out die ik een kleine 10 jaar geleden heb gehad. Mezelf dwingen om iets positiefs te bedenken, het uit handen geven en proberen tijdelijk even te focussen op iets anders. Daarom ook het tellen van de voorraad, het vooruit proberen te schrijven van de blog, rondje Ikea en boodschappen doen in Nordhorn. En verder stond er natuurlijk ook mijn wekelijkse B12 spuit op de planning.

Heb jij ook wel eens depressieve gevoelens?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.