Time for tea | Hoe de afgelopen weken gingen!

time for tea

Tijd om jullie weer eens bij te praten over de afgelopen weken. Er is weer genoeg gebeurd of nouja de afgelopen 3 weken waren nogal wennen. Pak een lekkere kop thee, koffie of warme chocolademelk en ga er even goed voor zitten. Time for tea!

Ik vond het wel tijd om jullie even bij te praten over de afgelopen 3 weken. Nu ik de diagnose heb en met de huisarts verschillende dingen ga uitproberen gaat er hopelijk snel iets veranderen. Ook heb ik goed nieuws wat betreft mijn studie! Nee ik weet nog niet of ik geslaagd ben, maar het examen is binnen nu en heeel snel! Het staat al vast, is betaald en nu is het afwachten tot het moment daar is. Verder heb ik ook weer werk, ofnouja ik ben aangenomen voor werk wat pas in april begint.. daar zo meer over!

Fibromyalgie en nu?

In mijn vorige time for tea heb je kunnen lezen dat ik eindelijk een diagnose heb voor mijn klachten. Na 6 jaar is er eindelijk een arts die met zekerheid durft te zeggen wat ik mankeer, ofnouja wat mijn lichaam anders doet dan het zou moeten doen. Fibromyalgie oftewel weke delen reuma. Mijn lichaam geeft net zoals het bij de ziekte van Crohn doet verkeerde signalen af aan mijn cellen. Ik heb een zeer gevoelig zenuwstelsel en bij nieuwe bewegingen of herhaling van bewegingen geeft het pijnsignalen af. Zoveel pijn dat verder functioneren erg lastig wordt. Het is nu dus de bedoeling dat ik beter ga leren luisteren naar mijn lichaam. Het weer redelijk normaal kunnen functioneren is het uitgangspunt en alles daaronder wil ik geen genoegen mee nemen. Ik kan gewoon veel te weinig voor iemand van mijn leeftijd. Maar dat houdt wel in dat ik veel beter naar mijn lichaam moet luisteren. Het geeft aan wanneer iets te veel is. Met bepaalde medicijnen proberen we nu om de pijnsignalen te verminderen en mijn vermoeidheid vele malen terug te dringen. In de afgelopen 3 weken heb ik eerst 10mg gekregen en na de 2e week 20mg. Bij 10mg merkte ik eigenlijk helemaal geen verschil, waarbij ik met 20mg veel beter sliep (veel dieper). Vorige week was het tijd om terug te gaan naar de huisarts en te bespreken wat de medicijnen voor mij deden. Daarbij heb ik gelijk een hogere dosis gekregen zodat ik zowel minder vermoeid zou gaan zijn en hopelijk ook minder pijnprikkels. Ik ben morgen een weekje bezig met 25mg en ga morgen dus over op 50mg. En ik heb gelukkig geen last van bijwerkingen gehad tot nu toe! *klopt dit gelijk even af!*
hoe ik leer

En je studie dan?

Heb ik een maand niks gedaan en zo ging ik ineens mijn examen plannen. In februari was ik gewoon te zwak om iets voor de studie te doen. Ik voelde mij zo beroerd en ook het hele gedoe met de fibromyalgie, dat ik niks heb gedaan. Maar toen zag ik ineens dat het maart werd op de kalender! Dat deed mijn ogen open en ik besloot gelijk om de vakken nog eens door te lezen. Omdat ik eerst moet aanzien hoe het zou gaan met de medicijnen besloot ik om na de 3e week mijn examen te gaan aanvragen. En dit deed ik dan ook op 8 maart. Ik plande hem voor een datum dat ik uiterlijk mijn studie wilde volgen. En dat is deze week. Ik ga nog niet vertellen wanneer, dat merken jullie vanzelf wel. Daarbij ligt de lat voor mij sowieso al hoog met mijn faalangst en nog geen enkele gezakte examen. Je snapt vast wel dat ik mocht ik zakken dit liever eerst even zelf zou verwerken. Juist doordat ik nog nooit ergens voor gezakt ben is mijn faalangst heel groot en sterk. Maar daar gaat het niet om vandaag. Nu examen komt eraan en ik ben druk bezig om alle medische termen te kennen. Spannend!

Aangenomen! & leuke dingen gedaan

En nog meer goed nieuws! Ik ben weer aangenomen bij Avonturenpark Hellendoorn. Hier zal ik waarschijnlijk de eerste tijd gaan werken. Ondertussen ga ik zodra ik geslaagd ben voor het examen, hard opzoek naar een baan als medisch secretaresse. Dit werk zal voor mij ook beter vol te houden zijn en is het werk wat je binnen uit voert waarbij je geen last hebt van de kou (want weke dele reuma). En uiteraard heb ik deze opleiding niet voor niets gekozen! Het lijkt mij vooral heel dankbaar werk en ook uitdagend genoeg.
De afgelopen weken heb ik ook leuke dingen gedaan! Zo ben ik samen met mijn ouders naar de Huishoudbeurs geweest (hier heb je al een artikel van kunnen lezen op mijn blog), ben ik ook nog naar IJmuiden geweest en heerlijk uitgewaaid op het strand. Verder was ik heeeeel erg opgelucht dat de auto zonder mankementen door de apk keuring kwam. Gek dat je dan zo onwijs blij kan zijn, heb ik een hele lange tijd niet gehad!

Genoeg gekletst weer voor deze keer! Hopelijk heb ik bij mijn volgende time for tea weer veel leuk nieuws te vertellen!

Liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Time for tea | Hoe de afgelopen weken gingen!

    1. Jaa zeker! Hoop ook dat ik het kan volhouden, maar gaat vast goed komen! Enn hopelijk slaag ik voor het examen en kan ik daarin werk gaan zoeken. Dat werk zal voor mij ook beter vol te houden zijn (binnen en op vaste tijden).

Comments are closed.