Time for tea | leuke en mindere dingen, werk, en huisarts

time for tea

Er is alweer een maand voorbij sinds de laatste time for tea. Ik maakte weer een heleboel mee afgelopen 4 weken, en praat jullie graag bij. Van leuke dingen, naar minder leuke dingen, en zelfs een bezoekje aan de huisarts die ik plande naar een jaar niet te zijn geweest. Dat en meer vertel ik je graag in dit artikel. Hoe gaat het met jou, trouwens?

Pffh, dat is hoe ik terug kijk op de laatste 4 weken. Het was heftig, en leuk tegelijk. Heftig in de zin van iets wat niet leuk was om mee te maken, maar ook omdat mijn vermoeidheid veel erger werd. Zo erg dat ik besloot om toch eens naar de huisarts te gaan, om te kijken of er niet meer aan de hand was. En de afgelopen 4 weken waren ook leuk aangezien ik weer ben begonnen bij Avonturenpark Hellendoorn, en het daar onwijs naar mij zin heb. Super lieve collega’s, leuk werk, dus wat wil ik nog meer?!

Van 2 banen naar 1 baan

Vertelde ik de vorige time for tea nog dat ik 2 banen had, ben ik nu weer terug naar 1 baan. Bij baan A (waar ik niet meer werk), gebeurde er te veel negatieve dingen dat ik echt heel ongelukkig werd. De dag dat ik mijn kleding ging ophalen was ik een kwartier eerder, en daar werd zo onwijs groot probleem van gemaakt. Ik had er toen al geen goed gevoel over. De dag dat ik begon werd er continu gezegd dat dit mijn eerste werkdag in mijn leven was (terwijl ik al 5 jaar in een magazijn heb gewerkt, en vorig jaar bij Avonturenpark), ook werd dat tegen de collega’s verteld. Omdat ik nog geen ervaring had in het werk werd mij die dag van alles uitgelegd. Ik deed precies wat ze zeiden, maar steeds vonden ze het niet goed. Die dag hoefde ik maar tot 13uur, en toen ik thuis kwam moest ik echt huilen van alles wat er was gebeurd. Nadat ik met mijn ouders en een aantal vriendinnen heb gesproken, besloot ik om het hoofdkantoor die volgende ochtend te bellen en mijn verhaal te doen. Ik nam per direct ontslag, en ze hoefde niet eens mijn ‘reden’ te horen nadat ze het filiaal hoorde. Blijkbaar zij dat al genoeg. Via de mail stuurde ik alsnog mijn reden, omdat ik die wel heel graag wilde delen. De dag erna kreeg ik mijn ‘ontslagbrief’ al in huis, en was alles opgelost. Ik voelde gelijk een last van mijn schouders glijden. Diezelfde week moest ik beginnen bij mijn andere baan (Avonturenpark).

Mijn gezondheid

De afgelopen weken merkte ik al dat ik wat  meer vergeetachtig werd, en niet zo goed kon concentreren. Ik ging weer vroeger naar bed, en lag over het algemeen om 21uur al te slapen. De volgende ochtend word ik dan automatisch tussen 8 en half 9 wakker omdat ik naar de wc moet. Ik slaap dus bijna 12uur per dag, en nog ben ik echt doodmoe. Nu is er een aantal jaren geleden onderzoek gedaan in het ziekenhuis waaruit bleek dat ik 3 soorten pfeiffer heb gehad. En dat dit nu een chronische vermoeidheid is. Maar nu ik ook andere ‘kwaaltjes’ krijg wilde ik toch even langs de huisarts. Ik heb namelijk maar heel weinig kracht in mijn armen, en kan niet eens aan een hendel trekken. De dag erna had ik zo ontzettende spierpijn vanaf mijn schouders tot aan mijn onderarmen, dat ik de beslissing had genomen om een afspraak te maken. Ik twijfelde enorm, want ik wil nooit zo snel naar de dokter, maar nu ik erg last heb van mijn lichamelijke kwaaltjes besloot ik om toch te gaan… Hier zal ik verder een apart artikel schrijven, of er komt een extra time for tea mocht er iets bekend worden.

Mijn blog

Nu ik terug ben naar 1 baan (nouja en thuiswerk waar ik momenteel ook druk mee ben), heb ik wel iets meer tijd gekregen voor mijn blog. De vorige keer in time for tea schreef ik nog dat ik zo veel mogelijk vooruit moest gaan werken, zodat ik toch artikelen online zou plaatsen. Gelukkig maar dat ik nu meer tijd heb, want het ging niet altijd even goed qua bezoekers. Nu merk dik dat ik helemaal geen inkomende bezoekers meer heb vanaf bloglovin, en dat scheelt zo’n 15 bezoekers per dag, en de nodige views die zij zouden doen. Daar baal ik echt heel erg van, maar weet nog niet zo goed wat ik daar tegen kan doen. Bloglovin zegt namelijk wel dat het die bezoekers naar mijn  blog geeft, maar telt bij zowel wordpress, als google analytics, als statcounter niet. De bezoekers die wel op mijn blog komen laten ook geen reacties meer achter, helaas. Waar dat precies aan ligt weet ik niet, en hopelijk is het iets tijdelijks.

Hoe gaat het met jou? Hoe was je afgelopen maand?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Time for tea | leuke en mindere dingen, werk, en huisarts

 1. Heb je al.uitslag mbt je arm ??
  Vervelend zeg die chronisce vermoeidheid, is ook niet iets waarbij je zegt: kom op, zet je erover heen!
  Heel veel sterkte ermee !

  1. Heb inmiddels bloed geprikt en ben voor de uitslag bij de huisarts geweest. Bloed was erg slecht. Nauwelijks vitamine D, spierafbraak te zien, hele slechte leverwaarde, en hoge ontstekingswaarde. Heb nu een echo gepland staan van mn bovenbuik en moet daarna naar de internist voor verdere onderzoeken.

   Nee precies, vermoeidheid is iets raars. Dankjewel!

 2. Goed van je meid dat je je 2e baan hebt opgezegd. 🙂 Wat vervelend van je gezondheid. Het valt niet mee. 🙁 Ik hoop dat er gauw duidelijkheid is!

 3. Wat een verhaal over je vore werk, denk echt dat je de goeie beslisig hebt genomen meid. Ze zouden eerder blij moeten zijn dat je der wat vroeg was… Beter vroeg dan te laat e zeggen ze hier in België 🙂
  Je hebt gelukkig nog steeds een job die je dan toch wel super leuk vind.
  Oei ook vervelend dat je niet al te goed voelt, hope weet de dokter wat der meer aan de hand is.
  nog veel beterschap zou ik zeggen…

Comments are closed.