Time for tea | Pech, 2 banen, en hoe het nu verder gaat

time for tea

Zo’n 4 weken geleden schreef ik de laatste Time for tea, en er is inmiddels heel veel gebeurd. Tijd om jullie eens bij te praten, pak er een lekker kop thee of koffie bij, en ga er eens goed voor zitten. In deze Time for tea bespreek ik onder andere onze pech weken, een tweede sollicitatiegesprek, of ik nu zelfs 2 banen te pakken heb, en hoe het nu verder gaat met mijn blog.

Ik geloof dat er niet eerder zoveel tegelijk is gebeurt als de afgelopen weken. Het gaat allemaal even net iets te snel voor mij, en er gebeuren te veel dingen te snel achter elkaar. Had ik behoorlijke pech weken, mocht ik op een 2e sollicitatiegesprek komen, bleek ik ineens 2 banen te hebben, en besloot ik om een stapje verder te gaan met mijn blog.

Pech weken

Misschien ken je het wel. Van die weken dat ineens letterlijk alles kapot gaat. Eerst de computer, toen de wasmachine, moesten we ook nog de APK van de auto regelen, en ging daarna de startmotor van de auto ook nog kapot. Echt alles kwam tegelijk, soms zelfs met een paar dagen ‘rust’. De computer en wasmachine gingen beide precies een week na elkaar kapot. Geen goedkope uitgaven, zeker niet als het financieel al niet zo breed is. Gelukkig heb ik mijn ouders kunnen helpen, zodat we geen was in de hand hoeven te doen, en we ook gewoon op de computer konden. De computer vond ik persoonlijk wel echt heel erg balen, al mijn documenten staat erop, en ik heb een emailadres die ik enkel op die computer kon bekijken, omdat we er geen wachtwoord meer van kunnen krijgen. Gelukkig is alles wel weer geregeld, en nu op orde, maar leuk was anders. Ik heb een 2e hands startmotor online gekocht (ja 2 maal toe, want de eerste keer paste die niet in de auto), maar gelukkig doet die het ook weer.

Een 2e sollicitatiegesprek

Schreef ik de vorige keer in mijn Time for tea nog dat ik op sollicitatie mocht komen, en deze niet zo goed verliep. Dit bleek ik totaal verkeerd ingeschat te hebben, en werd uitgenodigd voor een vervolggesprek. Hier werd gelijk gezegd dat ik een goede indruk had gemaakt tijdens het eerste gesprek. Voor mijn gevoel had ik dat niet, gezien het in mijn ogen best negatief was. Maar het tegendeel werd bewezen, ze vonden mij een leuke spontane meid. Dit 2e gesprek was zo onwijs positief, en gezellig dat ik toen ik weer naar huis fietste niet echt goed wist wat ik moest denken. Ik zou de dinsdag erop gebeld worden of ik werd aangenomen of niet. Gelukkig hoefde ik maar 2 dagen in spanning te zitten.

En dan heb je ineens 2 banen

En ja hoor, ik werd dinsdag ochtend om kwart over 9 al gebeld door het bedrijf, en ik werd aangenomen. Ik zou nog papieren thuis ontvangen, en ze zou nog een keer bellen, want op 3 april (dus vandaag over 1 week) begin ik bij dit bedrijf. Omdat ik ook al aangenomen was bij Avonturenpark Hellendoorn (waar ik vorig seizoen ook had gewerkt), had ik ineens 2 banen. De ene vast voor 2 dagen in de week, en de andere een tijdelijke met oproepbasis tot oktober. De komende maanden gaan dus lekker druk worden, maar alles voor de centjes! En de dubbele banen zijn maar tijdelijk, tot oktober, daarna weer een enkele baan. Dus moet te overbruggen zijn.

Hoe het nu verder gaat met mijn blog?

Uiteraard ga ik niet stoppen met mijn blog, en zal ik ook elke dag een artikel online blijven plaatsen. Ik zal de momenten die ik vrij heb gebruiken om vooruit te werken. Net zoals ik de afgelopen week al heb gedaan, ik hield er rekening mee en daardoor is het voor nu nog makkelijk te doen. Ook zal ik de eerste weken nog niet alle dagen werken, en hooguit 4 dagen. Ik kan wat dat betreft toe werken naar de drukkere periode. Daarbij wil ik ook een oproepje doen voor mensen die het leuk vinden om af en toe iets te schrijven op LiefsCarolien.nl. Zelf lijkt het mij leuk om het onderwerp beauty (als in verzorging etc), en fashion te laten schrijven door een gastblogger. Mocht jij het dus leuk vinden om over 1 van deze onderwerpen te schrijven (of misschien wel beide), laat het dan weten! Daarbij heb ik nu ook de stap gezet om een btw nummer aan te vragen. Ik heb nog niet genoeg betaalde opdrachten om er ook gelijk een kvk nummer bij te doen (althans ik heb nu niet de intentie om er elke maand geld mee te verdienen), dus is voor nu een btw nummer voldoende. Hier zullen jullie niets van merken, en alles blijft gewoon hetzelfde, enkel dat ik iets zakelijker wordt naar bedrijven toe.

Vind jij het leuk om gastblogger te worden hier op mijn blog, laat dan een reactie achter of stuur een mailtje naar info@liefscarolien.nl

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Time for tea | Pech, 2 banen, en hoe het nu verder gaat

  1. Fijn dat het gesprek positiever uitviel dan je gedacht had, het is altijd een hele geruststelling als mensen je toch op de een of andere manier ‘waarderen’, denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel. Xoxo

Comments are closed.