Time for tea | 3 banen, mijn gezondheid en mijn planning

time for tea

In mijn vorige time for tea vertelde ik over hoe het gaat met 2 banen, leuke dingen die op de planning stonden en natuurlijk kerst die eraan zat te komen. Hoe ging de afgelopen maand, wat heb ik allemaal gedaan en hoe gaat het nu met mij? Let’s talk about it, pak een lekker kop thee/koffie/ warme chocolademelk en ga er even goed voor zitten.

In december vertelde ik dat ik de 2 banen prima kon combineren en dat ik wel hoopte op iets meer vastigheid en stabiele uren. Dit is helaas nog steeds niet en heb ik in heel januari een extra baan erbij. Wat? Ja hier vertel ik je straks meer over. De feestdagen zijn inmiddels gelukkig achter de rug en het ‘normale’ leven kan weer beginnen.

3 banen? Wat ben je aan het doen

Ja ik hoor het je denken maar in wezen valt het heel erg mee. Ik ben vrijdag 4 januari begonnen bij mijn 3e baan. Het gaat maar om een uurtje per dag op de maandag tot vrijdag vanaf 17uur. Dus in feite valt het heel erg mee en het is alleen maar in Januari. Omdat ik bij mijn andere baan verplicht 2 weken vakantie heb omdat het park dicht is val ik qua uren die 2 weken natuurlijk enorm terug. En precies op dat moment werd er gevraagd of ik in januari wat extra uren wilde maken en kwam dit dus perfect uit. Eigenlijk wil ik nog wel op zoek naar iets anders omdat ik bij mijn 2e baan gewoon veel te onregelmatig werk. De ene week kan ik 1 keer werken, de andere week 2 keer, de week erna helemaal niet. Je snapt vast dat dit veel te onzeker is en ik hiermee dus niet echt een vast inkomen kan creëren zodat ik hopelijk dit jaar mijn eigen huisje kan krijgen. Maar ja een baan vinden voor de dinsdag/woensdag/donderdag is zo makkelijk nog niet.
minimaliseren

Hoe gaat het met mij?

Eigenlijk gaat het erg goed, ik voel mij goed in mijn vel ben moe omdat ik veel doe maar niet perse moe door niets doen. Qua Crohn heb ik zoals alle vorige keren nog geen idee hoe het gaat want ik ga niet meer naar de dokter of het ziekenhuis (en dat bevalt mij echt heel goed!). Ik kan aan mijn ontlasting zien of ik meer vezels moet eten of minder vet (minder boter, olie etc). Geen buikpijn gehad (met kerst voor het eerst mandarijnen gegeten na het gourmetten en dat ging echt heel goed, alleen een rommelige buik gehad maar geen pijn!). Wel merk ik dat mijn lichaam vaak pijn aangeeft in mijn benen en armen. Hiervoor neem ik nu in de winter ook vaker een CBD tablet in dan in de zomer periode bijvoorbeeld. Dit helpt bij mij aardig goed en ik heb hier geen nare bijwerkingen bij!

Mijn planning voor januari en daarna

Omdat ik mij eigenlijk heel erg goed voel en ik ook meer inkomsten heb gecreëerd (oké niet zo stabiel als ik zou willen maar het begin is er!) wil ik een planning voor mezelf maken met bepaalde doelen. Op instagram deelde ik al een foto met de tekst ‘Gelukbovengeld’ en dat is ook echt waar, ik wil natuurlijk wel sparen maar ik vind het ook belangrijk dat ik leuke dingen doe en mezelf beloon voor het werken. Zo wil ik deze maand weer gaan zoeken met de metaaldetector (en heb ik ook mijn oog laten vallen op een nieuwe metaaldetector, oeps). Niet alleen een leuke hobby maar ook goed voor de beweging en actief te blijven op dagen dat ik niet werk. Verder wil ik ook vooruit werken met mijn blog en dit keer niet zoals ik voor kerst deed (seizoensartikelen zijn daar een voorbeeld van) maar vooruit werken in de zin van de komende week en die week erna. Zo hoef ik niet alles van die week in het weekend ervoor te schrijven op mijn blog werkplek. Veel meer staat er voor nu niet op de planning. Lekker werken en geld bij elkaar verzamelen voor een eigen huisje.

Ga jij nog iets leuks doen de komende weken?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Time for tea | 3 banen, mijn gezondheid en mijn planning

 1. Merci beaucoup pour les références coaching. Portez vous bien.
  Très belle journée ou soirée.
  Yvonne

 2. Jammer van die onzekerheid dat je de ene keer minder of niet moet werken.
  Goed dat het wel beter met je gezondheid gaat.
  Fijne tips hoe goed jij erop let of je meer vezels moet eten etc..
  Goed dat je even bijgepraat had

  Een fijne dag

Comments are closed.