Time for tea | 1

Hier is die dan! Mijn eerste Time for tea. Pak een lekker kopje koffie of thee, en ga even zitten. Want ik heb zoveel te vertellen! Een heleboel leuke dingen vooral! Ik vertel over mijn eerste rijles, een leuke dag weg, en nog veel meer!
Lees gezellig mee naar mijn afgelopen week!
time for tea
Allereerst het leuke en spannende lees voor mijzelf spannende verhaal over mijn eerste rijles.
Ik stelde het steeds maar uit, en uiteindelijk durfde ik niet meer. Tot we afgelopen vakantie in Polen waren, en we een stuk gingen rijden. We kwamen uit op een verlaten terrein, en daar gebeurde het. Mijn vader trekte me over de streep om toch eens achter het stuur te komen zitten. Ik deed dat na heel erg veel twijfelen. Ik startte de auto, en ging op de koppeling rijden. Dat vond ik al zo ontzettend spannend. Uiteindelijk 2 rondjes gereden, en daarna gestopt. Dat was mijn eerste moment waarin ik toe gaf dat ik toch maar eens moest beginnen met rijlessen.
Het heeft toch nog even geduurd voordat ik contact op nam met een rijschool. Natuurlijk kost het een heleboel geld, en ik moest flink wat geld opzij leggen van mijn salaris lees 99% van mijn salaris.
Vorige week, maandag 5 oktober was het zover. Ik stuurde een mail naar de rijschool die ik voor ogen had. En ik besloot om eerst een kennismaking te krijgen. Even de persoon die mij gaat lessen leren kennen. Het beviel gelijk al heel erg goed, en het is een rustig persoon die dingen makkelijk uit legt. Het stelde me die woensdag (toen ik de kennismaking had) al gelijk gerust. Neemt niet weg dat ik het nog steeds reten spannend vond die 1e rijles!

Mijn eerste rijles
Vrijdag ochtend 9 oktober om 9.50uur was het dan zover. De auto stopte voor de deur en ik ging op de bijrijdersstoel zitten. Ik kreeg een uitgebreide uitleg van bijna 40minuten geloof ik. Toen ging hij het een stukje voordoen, en op een rustig stukje gingen we wisselen. Stoel goed gezet, koppeling in, in z’n 1 zetten, auto starten, en koppeling iets loslaten, iets gas geven, en koppeling helemaal loslaten, en ja hoor de auto rijd weg! Het ging in 1x goed. Hij heeft niet 1x geholpen, nouja op het inparkeren na. Want toen stond hij ineens op de rem. Hij wilde laten zien wat er gebeurd als je de rem te ver in drukt. Nouja, ik baalde wel, want anders had ik zelf in kunnen parkeren! En dat in mijn eerste rijles al! Ik heb alles zeg gedaan. Hij stelde in het begin wat hoge doelen op, zoals alleen gassen, remmen, koppelen, schakelen, stoppen en weer verder gaan, en richtingaanwijzers. En al dit heb ik gedaan in zo’n 15 a 20 minuten! Allemaal alleen, en ik kreeg gelijk al een aantal complimentjes dat ik het zo snel al op pakte! Het ging iets te snel zelfs, want ik begon al in de spiegels te kijken, en op een gegeven moment zei hij zelf ik trap wel op de rem als er iets van de andere kant komt. Let jij maar op de voorkant 🙂 Haha, toch wel leuk dat het dan zo snel al goed gaat! Hij gaf me tips voor de volgende keer en ook om af en toe eens met mijn vader te gaan oefenen. Dat scheelt een heleboel lessen denk ik zelf! Vandaag als dit artikel online komt, heb ik mijn 2e rijles. Ik heb er veel zin in, en ga in 1 rechte lijn naar mijn rijbewijs! Ik kan nog bijna wel een uur doorgaan over hoe trots ik ben op mezelf dat ik mijn faalangst voor nu op zij heb gezet en toch voor mijn rijlessen heb gekozen! Maar nu even iets anders. Namelijk het volgende ‘onderwerp’.

Mijn eigen domein
Natuurlijk is het jullie ook opgevallen dat ik nu een eigen domein heb. Die precies op 1 oktober is gestart, ik merk dat mijn oude volgers niet allemaal zijn meegegaan. Wat ik erg jammer vind! Wel heb ik er wat lieve volgers bij gekregen! Dankjewel daarvoor! Ik ga dus de komende tijd veel tijd steken in het verbeteren van de SEO, een ander woord voor de zoek/vindbaarheid van je blog.

Mijn gezondheid
Ik merk dat ik de laatste weken weer meer moe lijk dan ‘normaal’. ’s Middags bijvoorbeeld kan ik me nauwelijks concentreren, en is het schrijven van artikelen extra lastig. Misschien dat dit ook met de stress te maken heeft, dus ik kijk het nog even aan. Ik ga elke dag best op tijd naar bed, vaak al voor 22uur! Maar wordt toch weer behoorlijk moe wakker. Terwijl dit in de zomer toch een stuk minder was! Helaas is er nog steeds niets te doen tegen chronische vermoeidheid, behalve het luisteren naar je lichaam.

Al met al was vorige week dus een hele mooie en positieve week! Het was soms even nagels bijten (niet dat ik dat doe, maar je snapt wat ik bedoel!), maar uiteindelijk is het helemaal mee gevallen! Ik moet vaker uit mijn comfortzone stappen! Over 2 weken zal ik weer een update schrijven, en hopelijk heb je genoten van mijn eerste ‘Time for tea’ artikel! Graag hoor ik dan hoor wat jullie er van vonden! Laat het zeker even achter in de reacties!
Digitale handtekening Carolien de Graaf

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Time for tea | 1

    1. aah dankjewel wat lief van je! Straks mijn 2e les, beetje jammer dat het hier regent, maar zal vast wel goed gaan! Heb er wel weer zin in!

Comments are closed.