Tierpark Nordhorn | Goedkoop dagje dierentuin!

tierpark nordhorn, dierentuin nordhorn,

Het was alweer zeker een jaar of 10 geleden dat ik voor het laatste in Tierpark Nordhorn was geweest en omdat Rheine vorig jaar ook zo goed beviel, besloten we om nog maar eens naar Tierpark Nordhorn te gaan. Dit park is voor kinderen echt een whahalla daar ze zowel spelend als lerend door het park heen kunnen. Maar ook voor volwassenen is het een prima dagje ontspannen en vermaak!

Met een goed half uur tot maximaal driekwartier ben ik al bij de dierentuin waardoor dit echt wel een uitje is die ik vaker zou kunnen doen. Het park is makkelijk te bereiken en staat overal rondom de stad en op de borden goed aangegeven. Een jaarkaart voor een familie van 2 volwassenen en 2 kinderen kost maar €82,- (prijzen 2019) en een jaarkaart voor alleen een volwassenen is ook maar €39,- wat je er na een aantal keren al uit hebt!
tierpark nordhorn, dierentuin, dierentuin nordhorn, nordhorn,

Tierpark Nordhorn – Geen grote dierentuin maar wel leuk!

De dierentuin die inmiddels 2000 dieren heeft in 100 verschillende soorten is echt geen kleintje zou je zeggen. Van de kleine bijen in het bijenhuis tot de grote chimpansees, er is genoeg te zien tijdens een wandeling in het park. Neem een zakje voer mee bij de ingang en laat de kinderen zelf de dieren voeren via de speciale voer plaatsen. Er lopen verschillende wandelpaden door de verblijven door wat het extra leuk maakt. Vooral de herten vinden het heerlijk om geaaid te worden.
dieren in tierpark nordhorn

Het park heeft 3 grote speeltuinen waar kinderen zich uren kunnen vermaken. Uitgespeeld in de speeltuinen? In het hele park hangen informatieborden waarin ook in het Nederlands beschreven staat wat er te leren valt over de dieren. Natuurlijk ook handig als je niet zo’n kei bent in Duits!
tierpark nordhorn

Wanneer ga jij?


Nuttige informatie voor jou:
– Kinderen jonger dan 4 jaar zijn gratis
– Volwassenen kosten 9,50 euro (jaarkaart €39,-)
– Kinderen van 6 tot 16 jaar kosten 5,50 euro (jaarkaart €23,-)
– Gezinskaart voor 1 dag €33,- (jaarkaart €82,-)
– Bolderkarverhuur €3,50
– Parkeren is gratis!

In het zomerseizoen die loopt van 1 maart tot 31 oktober is het park elke dag van 9uur tot 19uur geopend. In het winterseizoen is dat (november tot februari) van 9uur tot 18uur en in de maanden december en januari is dat van 9uur tot 17uur. Meer informatie vind je op de website!
dierentuin nordhorn

Wij hebben (3 volwassenen) er zo’n 2,5uur tot max 3uur rondgelopen. Hebben geregeld even op een bankje gezeten om wat te eten en te drinken. Omdat het ook niet zo heel druk is in de Duitse dierentuinen kun je overal goed doorlopen en alles ook goed zien! De speeltuinen zijn een stuk drukker, maar dat wil ook wel met de vele kinderen die er spelen.
Misschien ook nog wel slim om te vermelden is dat je wel kunt pinnen bij de entree en het restaurant en de snackbar maar niet bij de kleine eetkraampjes. Het is dus slim om wel wat contant geld mee te nemen.

Kende jij deze dierentuin al?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Tierpark Nordhorn | Goedkoop dagje dierentuin!

  1. Wat lijk het me daar leuk.
    Ik zij deze maand nog naar de zoo van Antwerpen geweest. Het is daar ook super mooi

  2. Deze kende ik nog niet! De andere dierentuin waar je eerder een keer over geblogd hebt, heb ik al wel opgeslagen bij mijn favorieten. Deze komt er zeker bij.
    Zelf zijn we laatst bij Tierpark Kleve geweest. Dat was wel grappig en de entree voor volwassenen was dan ook maar € 5,-. We vonden het zoals mijn vriend zei: ‘een veredelde kinderboerderij’. Niet echt een grote dierentuin. Een klein uurtje heb je nodig om het park rond te lopen en je kan een doosje voer voor € 1,- kopen. Er staat overal aangegeven welke dieren je wel en niet mag voeren. Heel veel geiten en schapen en nog wat andere dieren. Door de simpelheid wel een aanrader. Leuk als je een dagje Kleve gaat doen in Duitsland.

Comments are closed.