Things that make me happy – Januari 2023

Begin 2021 startte ik een nieuwe serie op de blog. Eentje die maandelijks online komt en waarin ik hoop een heleboel positieve dingen delen. In deze things that make me happy serie deel ik elke maand dingen waar ik de afgelopen weken blij van werd. Om mezelf te herinneren, maar hopelijk om jou ook een zetje in deze richting te geven!

Toepasselijk dat het idee van deze serie kwam, op de dag dat ik even een soort mentale dip had. Ik was enorm onzeker ineens, twijfelde overal aan en ik moest zoeken naar de positieve dingen. Daarom extra belangrijk en goed om hier bij stil te gaan staan, zeker in deze tijd kan je soms best negatief worden. Tijd om daar verandering in te brengen met deze nieuwe serie.

Ontspanning is de key de komende tijd!

Als je mijn blog al langer volgt dat heb je regelmatig gelezen dat ik soms echt even niet meer weet wat ik moet. De druk van buitenaf, het gevoel hebben van achter een trein aan rennen maar hem niet kunnen pakken. Daarom is het belangrijk dat ik de komende maanden wat meer ga zorgen van ontspanning. En voor mij zit ontspanning hem in hele andere dingen dan je zou denken. Ik vind het bijvoorbeeld heel erg fijn om te knutselen. Op tiktok zie ik vele filmpjes voorbij komen van mensen die dingen opknappen, stof kopen en dan de mooiste stoelen maken bijvoorbeeld. Of oude kasten kopen bij de kringloop en ze voorzien van een laagje verf en er dan uitzien alsof ze er 1000en euro’s voor hebben betaald. Dit deed ik laatst ook in mijn werkruimte. Zo heb ik nu een hele fijne hoge tafel waar ik aan kan werken zonder rugpijn te krijgen. En ik wil heel graag weer mijn barok stoel gaan opknappen. Hij is nodig toe aan een nieuw laagje verf en nieuwe bekleding, maar de grijze stof vind ik zelf wel heel mooi, dus wat ik daarop ga verzinnen dat moet nog even blijken.

Things that make me happy – Januari 2023

Stilstaan bij de kleine dingen, die je die je wél hebt en wat wel goed ging. In plaats van stilstaan bij de negatieve dingen en dingen die misschien anders hadden gemoeten. Nee vanaf nu gaan we echt stil staan bij de positieve momenten, die gaan ons gedrag veranderen. Daarom hieronder een lijstje met dingen waar ik op dit moment (Januari 2023), blij van wordt/werd. Misschien nu wel meer dan voorheen dat ik blij moet zijn met de kleine dingen en mezelf hier ook aan moet helpen herinneren!

Waar ik de afgelopen tijd blij van werd?
– De eerste bestellingen van 2023
– De mogelijkheid dat ik op elk moment van de dag even een pauze kan nemen om bijvoorbeeld te gaan knutselen!
– De eerste samenwerkingen voor de blog die in de eerste week binnen kwamen
– Mijn nieuwe verhoogde inpaktafel (doei rugpijn!)
– De nieuwe voorraad die binnen kwam (bijna 80 kilo)
– Dat ik al meer dan 500 zakjes heb kunnen maken voor de adventskalender van 2023! (en ja ik ga 6000 zakjes zelf maken)
– Dat op 1 januari de eerste rente werd gestort en dat ik daar ben vrolijk van werd!
– Leuke nieuwe programma’s vonden op Videoland

Waar werd jij blij van de afgelopen tijd?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.