Thee smaken uitproberen van Simon Levelt

thee smaken simon levelt

Thee, je hebt het in alle soorten en maten. Omdat ik zelf graag thee drink en losse thee het lekkerste vind, ga ik jou vandaag kennis laten maken met 13 soorten losse thee van Simon Levelt. Thee smaken waarvan ik niet wist dat het bestond en al helemaal geen idee bij had hoe het zou smaken. Het beloofd een lange review te worden, want 13 soorten losse thee drink je natuurlijk niet in 1 dag!

Het heeft een tijdje geduurd voordat ik alle 13 soorten thee smaken had uitgeprobeerd. Bij Jumbo kocht ik een onwijs leuk thee eitje (met een theepot eraan) dus kon het uitproberen beginnen. Omdat ik niet een hele pot thee (soms zelfs meerdere potten thee per dag) in mijn eentje kon opdrinken, heb ik een 2e testpersoon die ook haar mening deelt. Ik zal alle 13 soorten thee per stuk kort behandelen en uiteindelijk mijn grote favoriet met jou delen. Ben je er klaar voor?

13 soorten thee smaken proberen – de smaken

Alle smaken zal ik kort toelichten en mijn mening en die van het testpersoon delen. We hebben beide een andere smaak wat thee betreft, dus dit beloofd een leuke review te worden. Uiteindelijk zijn we zo’n 8 dagen bezig geweest om alle thee smaken te proberen. Op sommige dagen hebben we dus meerdere smaken uitgeprobeerd. Alle thee smaken van Simon Lévelt zijn trouwens biologisch!
thee smaken simon levelt
Liefdes thee
Het is een biologische thee, wat een betoverende thee met een vurig tintje zou moeten geven volgens de verpakking. Ik was hier echt heel erg benieuwd naar, maar vond hem uiteindelijk een beetje tegenvallen. Het deed mijn denken aan die beertjes snoepjes en dan de rode daarvan. Zeker niet vies en totaal niet zoet, wat ons beide lekker lijkt tijdens hele warme dagen. De ingrediënten zijn zwarte thee, rozenbottel, hibiscus bloemen, rozenbloemblad, en witte thee.

Namiddag melange
Deze friszoete kruidenthee om de middagdip te verjagen is echt een aanrader. Aan het eind van de middag heb ik zelf altijd een dip maar met het drinken van deze thee heb ik toch nog een paar uurtjes energie om de dag door te komen. Ook erg lekker als de thee al koud is! Met ingrediënten als anijszaad, rozenbottel, zoethout en kruizemunt moet je wel oppassen als je een hoge bloeddruk hebt, maar het is echt het proberen waard (vonden we beide).

Juffenthee
Deze thee speciaal voor juffen (of geen juffen!) die in alle rust willen genieten. De zachte smaak van deze thee vond ik zelf heel erg lekker. Ook als de thee koud is, is deze echt een aanrader! Ingrediënten; groene thee, lavendel en korenbloem.

Paasthee
De sprankelende zwarte thee met een zoete citrus smaak vond mijn testpersoon heel erg lekker! Zelfs één van haar favorieten. Met ingrediënten als; zwarte thee, sinaasappelschil, citroengras, saffloer, kamille en goudsbloem is dit zeker een thee die vaak tijdens de iets warmere dagen gedronken gaat worden.

Red fruit & Flowers
Zelf ben ik niet zo gek op thee die een rode gloed achterlaat in het water. Deze thee is daar zo’n een van. Het heeft een zoete en tropische smaak. Ingrediënten; rozijnen, hibiscus en rozenbottel.

Golden fruit
Een mild frisse smaak met een roodgouden kleur in je kop. Ingrediënten; hibiscus, rozenbottel, appelstukjes, citroenschil en zonnebloemblaadjes.

Lentethee
Een sprankelende thee met een friszoete smaak. Grappig genoeg vonden wij beiden deze thee koud het lekkerste. Ingrediënten; zwarte thee, zoethout, goudsbloem, korenbloem en rozenbloemblad.

Verjaardagsthee
Een verrassende thee met een feestelijk tintje, zegt de verpakking. Zelf was ik niet zo onder de indruk van deze thee. Deze thee heeft als ingrediënten; zwart thee, sinaasappelschil, kokosschaafsel en goudsbloem.
thee smaken simon levelt

Rooibos spicy chai
Tijdens het bestellen had ik zo mijn twijfels over deze thee, maar deze is by far mijn grote favoriet! En ook het testpersoon vond deze erg lekker. De warme Indische kruiden, citroengras en rozenbottels zorgen voor een exotisch karakter. Ingrediënten; Rooibos, yogithee (kaneel, gember, kardemon, kruidnagel, zwarte peper), rozenbottel en citroengras.

Keijzer parel
Deze chinese theeparel die zich ontvouwt als een zeeanemoon. Dit is een groene thee en vonden we beiden erg lekker. Alleen het ontvouwen van deze parel is al erg mooi om te zien.

Rooibos Orange
Deze smaakte iets minder sterk als de rooibos spicy chai. Een zachte rooibos met frisse en opwekkende smaak van sinaasappel. Met ingrediënten als; rooibos, sinaasappelschil en saffloerbloemen.

Hibiscus bloesem
Een rode thee met fris zure en fruitige smaak die doet denken aan rode bessen. Gemaakt van biologische hibiscusbloemblad. Vonden we beide niet lekker.

Golden manderin
Echt een thee voor de zomer, die koud ook erg lekker is. Met ingrediënten als; groene thee, sinaasappelschil en goudsbloem.

Welke thee smaken zijn echt een aanrader?


thee smaken simon levelt
Laat ik beginnen met welke smaak gewoon niet voor mij is weggelegd. De thee smaken waar hibiscus in is verwerkt vind ik zelf niet lekker. Werd er zelfs een beetje misselijk van, al kan dat natuurlijk helemaal persoonlijk zijn! De smaken die ik daarin tegen echt aanraad zijn die met rooibos, paasthee, lentethee, juffenthee en namiddag melange. Nog nooit heb ik zoveel losse thee uitgeprobeerd en ben dan ook heel erg blij dat ik deze samenwerking heb mogen krijgen. De website van Simon Levelt is heel erg overzichtelijk en naast thee kun je er ook terecht voor koffie, thermoskannen  en andere producten. Neem eens een kijkje tussen de biologische producten! Kan het echt aanraden.

Vraag aan jou: Welke thee smaken lijken jou het lekkerst? En koop jij wel eens losse thee?


* Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.