Terugblik op de doelen van 2018!

50 leuke ideeen voor in je eigen bullet journal

Elk jaar stel ik op 1 januari mijn nieuwe doelen voor het komende jaar op. Zo ook op 1 januari 2018! Wat waren deze doelen en heb ik er überhaupt iets aan gedaan? Ik blik graag met jou terug op mijn blog doelen en mijn persoonlijke doelen van 2018. Want volgens mij ging het best goed afgelopen jaar.

Ik schreef dat ik oprecht hoopte dat 2018 een beter jaar zou gaan worden dan 2017, deels vanwege de diagnose Crohn. Gelukkig is dat zeker veel beter geworden en heb ik maar een paar keer in het ziekenhuis gezeten. Maar hier gaat een lang verhaal aan vooraf die ik je graag binnenkort wat duidelijker uitleg. Ik ben namelijk uit de medische wereld gestapt vanwege mijn gezondheid. Lang verhaal, gaan we nu niet doen! Doelen, ik had zowel persoonlijke doelen als doelen voor mijn blog opgeschreven. Waar het nog bijna onmogelijk leek op 1 januari 2018 is het op dit moment meer dan geslaagd. Waarom? Dat lees je hieronder natuurlijk.

De doelen van 2018

minimaliseren, winactie
De blog doelen van 2018 die ik had:
1. De 75.000 weergaven in 1 jaar halen.
2. Ongeveer 50.000 bezoekers trekken dit jaar.
3. In ieder geval 1 maand de 5000 bezoekers bereiken.
4. 1 vast artikel per week een haal jaar.
5. De wie is de mol serie schrijven.
6. Totaal 1250 volgers hebben op alle social media.
7. Nog meer met thema’s werken bijvoorbeeld vakantie, kerst, Halloween.
8. Reserve artikelen schrijven in Word en zorgen voor een ‘plan b’ als ik even geen tijd heb.

Persoonlijke doelen van 2018 die ik had:
1. Op mijn oude gewicht van 65 kilo terug komen en blijven.
2. Elke dag minimaal een half uurtje wandelen.
3. Minimaal 6 maanden niks kopen op Aliexpress.
4. 2 weken op vakantie gaan in Juli of Augustus.
5. Minimaal 1 pretpark en 1 dierentuin bezoeken.
6. Een stabiele ziekte van Crohn hebben.
7. Niet te vaak over mijn grenzen gaan.
8. Genieten!
9. Mijn studie medisch secretaresse afronden.
10. Een leuke baan vinden!

Terugblik – Welke doelen heb ik allemaal gehaald?


Winterse outfit met 2 verschillende dames riemen combineren
Laat ik met de blog doelen beginnen! Werken met meer thema’s is helaas niet gelukt. Ik heb het wel geprobeerd maar kwam qua planning niet uit. Iets waar ik in 2019 dus echt rekening mee moet houden als ik weer in thema’s wil werken. Veel eerder aan beginnen en echt plannen! Nu heb ik bijvoorbeeld helemaal niets aan Halloween gedaan (terwijl ik dat wel wilde) omdat ik veel te druk was met werken. De reserve artikelen heb ik wel deels aan gewerkt maar zijn ook allemaal weer ingepland en ik heb momenteel dus geen reserve artikelen meer liggen. Aandachtspuntje om dit wel bij te houden en hier toch weer mee aan de slag te gaan in 2019! Werkte erg fijn als ik geen tijd had om nieuwe artikelen te schrijven om dan een artikel te kunnen inplannen die ik al eerder had geschreven.
Dan rest natuurlijk de vraag, hoe is het gegaan met de bezoekersaantallen? Echt onwijs goed kan ik je wel vertellen. Vanaf mei/juni zat ik continu boven de 5000 bezoekers per maand (wat momenteel zelfs boven de 15.000 bezoekers per maand loopt!. Daardoor heb ik meer dan 70.000 bezoekers dit jaar op mijn blog gekregen met meer dan 120.000 weergaven. Dus heel ruim boven wat ik wilde bereiken! Ook heb ik dit jaar op de woensdag de 999 vragen aan jezelf artikelen online gehad waardoor ik dat doel ook kon afstrepen! Qua volgers gaat het ook redelijk goed, alleen al op Instagram heb ik meer dan die 1250 volgers waardoor het eindgetal veel hoger ligt dan ik had bedacht.

Qua persoonlijke doelen heb ik ook veel kunnen afstrepen, zo ben ik terug op mijn oude gewicht, heb ik meer dan 6 maanden niets op Aliexpress gekocht. Ben ik 2 weken op vakantie geweest naar Wildberg in Augustus, heb ik de Efteling/Avonturenpark Hellendoorn bezocht en ben ik naar dierentuin in Nordhorn geweest dit jaar. Hoe het met mijn Crohn gaat weet ik niet en wil ik ook niet weten daar ik mij erg goed voel en verder niets merk hiervan. Ik neem aan dat die stabiel is! Wel ben ik te vaak over mijn grenzen gegaan in het begin van het jaar waardoor ik toch vaak mezelf tegenkwam. Aandachtspuntje voor volgend jaar! Ik heb wel heel erg genoten van 2018 en hoop dat 2019 minstens zo’n mooi jaar mag worden. Ik heb in Februari mijn studie Medisch secretaresse al afgerond en heb inmiddels 1 vaste baan voor 2 dagen in de week en werk de andere 3 dagen op oproepbasis. Het zijn niet mijn ideale banen maar het levert mij wel een mooi inkomen op waar het natuurlijk om gaat!

Al met al was 2018 een goed jaar voor mijn doelen! Had ik niet gedacht toen ik het artikel schreef begin 2018. Ik hoop oprecht dat 2019 minstens zo’n mooi jaar mag worden. Al heb ik natuurlijk nog wel een grotere terugblik op 2018 voor jullie in petto. Want het was echt een mooi jaar!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Terugblik op de doelen van 2018!

  1. Wauw, wat heb je veel doelen bereikt! Die bezoekersaantallen zijn echt hoog 🙂 En knap dat je ook veel van je persoonlijke doelen bereikt hebt.

    Liefs,
    Marloes

  2. Mooi om te lezen dat je veel doelen hebt bereikt die je voor jezelf had opgesteld! Heel inspirerend. Fijne jaarwisseling!

Comments are closed.