Terugblik op 2021 – Persoonlijk

Hoe was het jaar voor mij persoonlijk? Wat is er dit jaar allemaal gebeurt en hoe kijk ik er op terug? Pak er een warme chocolademelk bij en lees gezellig mee.

Laten we bij het begin beginnen, ik neem jullie mee in dit artikel door het hele jaar heen (op redelijk chronologische wijze) en vertel jullie ook wat ik hoop voor 2022!

Terugblik op de eerste paar maanden

Voor wie mij al langer volgt heeft al veel kunnen lezen in de Time for Tea artikelen die ik elke 4 weken probeer te schrijven. Daarin deel ik een terugblik van de afgelopen maand en soms lijkt het alsof de 4 weken om zijn in een knipoog, de andere keer lijkt er geen einde aan te komen.

Januari


Wat een top maand! Zowel persoonlijk als voor mijn bedrijf. Ik voelde me goed, op 1 dag na toen ik beroerd was van de spuit maar voor de rest was het echt een hele goede eerste maand. Ik begon deze maand om fulltime voor mezelf te werken en dat was even omschakelen. Vooral het vinden van een ritme en planning was een dingetje maar ging steeds beter na mate de maand voorbij ging. Naast veel bezig zijn voor mijn eigen bedrijf heb ik niet heel veel gedaan. Behalve elke dag een ommetje lopen want daar waren we 2 januari mee gestart.

Februari

Deze maand ging voor mij gevoel echt heel snel voorbij. Ik was heerlijk bezig voor de webshop, kocht echt onwijs veel in qua voorraad maar ook verpakkingsmaterialen. Daarnaast was het ook een spannende maand want er stond weer een controle bij de mdl poli op de agenda. Bloed prikken, ontlasting inleveren en duimen maar. Op 16 februari kreeg ik daarvan de uitslag en die was gelukkig heel erg positief, geen aanwijzingen voor ontsteking of andere gekke dingen dus ik mag een afspraak in september! Even 7 maanden ‘rust’, hopelijk. Een week daarna op 23 februari stond de afspraak om de dubbel J katheter te verwijderen. Dat ging gelukkig goed en ik kreeg een controle afspraak voor 6 weken daarna (begin april).

Maart

Deze maand begon eigenlijk erg goed. Ik kreeg een nieuw idee voor de webshop, namelijk het maken van mijn eigen sieraden van edelstenen. Dat idee kreeg ik omdat ik niet kon vinden bij de groothandels wat ik precies zocht. En als ik het al vond, was het echt niet betaalbaar. Dus ik begon met het maken van mijn eigen armbandjes (allemaal van edelstenen). Daar bleef het niet bij, aan het einde van de maand besloot ik om naast edelstenen ook andere dingen te gaan verkopen. Namelijk vloeipapier, cadeauzakjes en stickers (alles wat je ook gebruikt als je een webshop hebt). Ook had ik deze maand extreem veel moeite met het vinden van een soort ritme voor de blog. Vooruit werken lukte totaal niet en bij elke dag zat ik in de avond weer te ploeteren voor het artikel van de volgende dag.
jurkje yaya women

Het tweede kwartaal van 2021!

April

Wat een tof eerste kwartaal! Daarmee ook de start van nieuwe ideeën want die had ik echt heel veel. Zo ga ik dit kwartaal starten met nog meer nieuwe items in de webshop. Langzaam aan breid ik mijn webshop uit naar écht een cadeauwinkeltje! Zo ben ik begin april gestart een kleine collectie sieraden, die hopelijk nog verder gaat uitbreiden. De hele maand was ik al niet echt fit, ik maakte me enorm druk om de afspraak bij de uroloog op 8 april. Daarna ging het helaas steeds minder, wat eerst leek op een buikgriep resulteerde in steeds minder eten. Met uiteindelijk donderdag op vrijdagnacht 30 april zoveel buikpijn was dat ik gesmeekt heb om naar het ziekenhuis te gaan. Helaas belandde ik eind april in het ziekenhuis met enorm veel pijn aan mijn buik. (vervolg lees je in mei)

Mei

Ik moest in totaal 6 dagen in het ziekenhuis blijven en mocht op Bevrijdingsdag naar huis. Tijdelijk want er werd een zeer complexe operatie gepland. Helaas werd ik al snel weer (13mei) opgenomen met extreme buikpijn, ik bleek een ileus te hebben (darmafsluiting) en mocht uiteindelijk 17 mei naar huis om de operatie af te wachten. Op 18 mei had ik een nierscan in Hengelo ziekenhuis, dat stelde niet veel voor gelukkig. Op 19 mei had ik een gesprek met de chirurg en met de stoma verpleegkundige, uiteindelijk ruim een uur een gesprek gehad! Want ik moest mij ook gaan voorbereiden op dat ik misschien na de operatie wakker kan worden met een stoma. Ik hoorde de 19e ook gelijk dat de operatie gepland staat voor 28 mei. Alles werd dus met een sneltreinvaart klaar gemaakt. Ik moest mijn coronavaccinatie nog gaan halen voor de operatie, die kreeg uiteindelijk op 24 mei op 2e Pinksterdag. Op 25 mei had ik een voorbereidend gesprek bij de anesthesiologie, op 27 mei een afspraak bij de stoma verpleegkundige om te kijken waar een stoma dan zou komen (ik zou dan een ileostoma krijgen). Op 28 mei was het zover. Een maand waarin ik meer in het ziekenhuis heb gelegen dan thuis ben geweest. De operatie werd een open buik operatie en hebben ze ruim 40cm darm weggehaald.

Juni

Op dinsdag 1 juni mocht ik al naar huis na de operatie en kon het herstel pas echt beginnen. Dat vond ik echt zwaar want je wilt veel te snel en veel te veel doen wat helemaal niet lukt. Ook had ik totaal geen conditie meer en merkte ik pas echt hoeveel schade het vloeibare dieet voor de operatie heeft aangericht. Op 8 juni had ik controle bij de chirurg en een gesprek bij de mdl arts en daar kreeg ik onwijs goed nieuws. Even geen medicijnen meer en in september een darmonderzoek om te kijken naar de naad. Op 15 juni ging ik naar de huisarts omdat ik al een aantal dagen steeds zwart voor mn ogen zag. Ik moest gaan bloedprikken en er werd van alles nagekeken om dingen uit te sluiten. Ook kreeg ik het dringende advies mee om rustiger aan te doen en echt tijd te nemen om te herstellen. Het bloed was allemaal nog net binnen de waardes dus er werd niks aan gedaan. Eind juni moest ik ook terug naar de uroloog voor de uitslag van de nieuwe renogram die na de operatie is gemaakt. Daar kreeg ik helaas slecht nieuws, de rechternier doet eigenlijk haast niets meer. Functieverschil links/rechts is 79%/21% en het schijnt dat ze de nier eruit halen als hij onder de 20% komt. Gelijk deze uroloog in opleiding heel duidelijk gemaakt dat ik nu nog niet zit te wachten op een operatie. Zeker niet omdat de darm operatie net 4 weken geleden was en ik hier nog lang niet van hersteld was.

Het derde kwartaal van 2021!

Juli

Op 2 juli werd de JJ katheter verwijderd op eigen verzoek omdat ik er zo extreem last van had. Daar was ik echt heel blij mee, eindelijk kon ik alles doen zonder continu die JJ katheter te voelen. Ook boekte ik met mijn moeder een vakantie voor Juli. We zouden gezellig samen gaan kamperen met de tunneltent (die ik vorig jaar kocht) in Drenthe! Het was een heerlijke vakantie! Na de vakantie maakte ik een to-do lijst en lukte het mij om vooruit te werken en dit vast te houden. Ik merkte dat ik zeer gemotiveerd was en het mij nog meer motiveerde door de to-do lijst te kunnen afvinken. Ik kreeg een melding van bol van een onwijs mooie vooruitgang van de webshop. Ik behaalde een doel waarvan ik dacht dat het nog jaren ging duren. Maar ook tikte ik die maand op Bol de 750e bestelling in 2021 aan. Onwijs trots, wat mij daarnaast ook nog extra motiveerde! Ik besloot om met de edelstenen op een extern platform te gaan verkopen waardoor ik nog meer mensen de mogelijkheid gaf om de edelstenen te kopen.

Augustus

Augustus was een rare maand. Ik was natuurlijk weer fulltime aan het werk voor mijn eigen bedrijf maar had ook mijn eerste mindere dag die maand. Dat was voor mij wel even schrikken na de operatie want dat had ik niet zo snel verwacht. Het bleek uiteindelijk aan de bloemkool te liggen, dus dat eet ik voorlopig niet meer. Gelukkig was het na die nacht (nadat alles eruit kwam) voorbij en voelde ik me daarna eigenlijk wel weer prima. Voor mijn bedrijf was dit echt een hele goede maand. Nieuwe omzet record! Ik maakte daarnaast ook plannen om naar de groothandel te gaan. Ook voegde ik die maand een heel nieuw merk en assortiment toe aan de webshop. Ik begon namelijk met de verkoop van De Groene Linde, een merk met etherische oliën.

September

In september kreeg ik een brief van het ziekenhuis. Op 10 september zou er een coloscopie plaats vinden om te kijken hoe de darm er na de operatie uit zag. Het laxeren ging gelukkig veel beter als destijds in deventer ziekenhuis. Ik kreeg namelijk picoprep wat mij reuze mee viel! Helaas was er bij de coloscopie toch rond de naad een aantal kleine aften te zien. Ik zou op 29 september een telefonisch consult hebben met de MDL verpleegkundige om het een en ander te bespreken, ook omdat dan de uitslag van de patholoog binnen zou zijn. Helaas belde de MDL verpleegkundige niet en ook niet in de dagen erna. Was er eerlijk gezegd ook helemaal klaar mee met overal steeds achter aan bellen!
vest ballon

Het vierde en laatste kwartaal van 2021!

Oktober

De maand begon goed met een aantal hele grote bestellingen. Mijn grote doel kwam nu wel echt heel erg dichtbij en ik hoopte zo dat we het deze maand zouden gaan halen. Met de blog ging ik ook steeds beter, want het schrijven lukte op sommige dagen zo goed dat ik ineens 6 artikelen schreef. Andere dagen kreeg ik niets uit mijn vingers, maar ik profiteerde ven de dagen dat ik wel heel veel kon schrijven. Op 5 oktober belde eindelijk het ziekenhuis en had ik een goed gesprek met de MDL verpleegkundige. Ze vond dat ik goede standpunten had om nog geen medicijnen te nemen en stelde voor om de arts te spreken. Maar aangezien die op vakantie was zou ik pas volgende maand een afspraak krijgen. Mij hoor je niet klagen! Op 18 oktober haalde ik de magische grens van de KOR, wat betekend dat ik vanaf die datum geen kleine ondernemer meer ben. Wat voelde dat goed, ik heb het uiteraard gevierd met een taartje. Echt een mijlpaal.

November

Op 2 november was het zover, ik had een afspraak bij de MDL arts omdat ik niet eens was met het starten van nieuwe medicatie. Na mijn hele betoog met dingen waarom ik niet aan nieuwe medicijnen wilde beginnen was de arts het met mij eens. Hij stelde voor om in december een nieuwe afspraak te plannen en daarvoor bloed prikken en ontlasting inleveren. Helemaal prima dacht ik! Begin november was ook de periode dat de laatste adventskalenders voor de webshop besteld konden worden. Door een goede planning liep ik gelukkig al voor op de planning waardoor ik alle tijd had om ze extra leuk in te pakken. Van 12 tot 15 november ging ik nog een weekendje weg naar Brabant. We hadden een huisje gehuurd op bospark ‘’t Wolfsen. Het huis was zo extreem verouderd en de douche was extreem krap dat aankleden in de douche met wc niet mogelijk was. We probeerde er zelf maar een leuk en gezellig weekendje van te maken, wat overigens wel gelukt was. Maar eenmaal thuis waardeer je nog extra wat je thuis hebt!! Ik sloot november af met nieuwe inkopen voor de webshop. Ging voor het eerst inkopen in Duitsland.

December

December begon voor mij heel erg druk. Ik wilde de nieuwe voorraad zo snel mogelijk online hebben en dat was soms doorwerken tot half 10 in de avond. Maar 5 december was het zover, alle nieuwe voorraad stond online! Ik merkte dat ik weer behoorlijk begon te twijfelen aan alles, de faalangst werd weer iets waar ik tegen moest gaan vechten. Maar dat was eigenlijk nergens voor nodig. Op 14 december was al ¾ van de nieuwe voorraad verkocht. Van de 12 volle planken had ik nu al 4 planken leeg. Het zou er echt om spannen of het mega doel zou halen die ik stelde nadat ik de drempel van de KOR behaalde. Het was best ambitieus, maar ik was ineens zo dichtbij, dat ik dit doel ook onwijs graag wilde halen. Er stond ook een hele spannende controle bij de MDL arts. Ik kreeg ongelofelijk goed nieuws, mijn calpro was maar 55 wat mijn laagste ooit is. Hierdoor mocht ik nog even door zonder medicijnen en zou ik pas in maart 2022 een nieuwe controle krijgen.
Het doel is helaas net niet gehaald maar ik mag echt niet klagen (doe ik ook niet!). Wat ik tot nu toe heb bereikt is echt ongelofelijk! Het jaar was onwijs gek van hele slechte momenten naar hele goede momenten. Ik ben dan ook heel erg benieuwd wat 2022 in petto heeft!

Hoe was 2021 voor jullie?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.