Terugblik op 2020 – LiefsCarolien.nl – mijn bedrijf!

Wat was 2020 een bijzonder jaar, in alle opzichten maar ook zeker voor mijn bedrijf. Ja mijn bedrijf, zo mag ik het nu echt officieel noemen! Laten we eens terugblikken op het jaar voor mijn bedrijf. Wat is er allemaal veranderd, wat heb ik allemaal behaald en hoe wil ik het nieuwe jaar in gaan?

Wat een bijzonder jaar, ik blijf het zeggen. Het jaar begon positief met leuke samenwerkingen. Toen kwam er rond april de dip en bleef het een tijdje stil met de samenwerkingen en blog inkomsten. Maar 29 juli 2020 is een dag die ik nooit meer ga vergeten. Op die dag heb ik mijn blog en webshop officieel ingeschreven bij de KVK (terwijl mijn blog al ruim 5 jaar voor de belastingdienst een bedrijf was). Waarom juist die stap en wat er daarna allemaal is veranderd..?

Mijn blog werd mijn bedrijf

Dat mijn blog een bedrijf werd, was een leuke bijkomstigheid. Mijn intentie was namelijk om mijn webshop in te schrijven en deze is gekoppeld aan mijn blog, daarom een combi! Toen ik in juli in het ziekenhuis lag wilde ik het roer om gooien. Niet langer dromen maar gewoon doen! Het ging heel snel allemaal omdat ik onwijs gemotiveerd was, een duidelijk plan had en wist wat ik wilde. Zo werd met webshop in edelstenen een feit. Op 5 augustus ging mijn webshop open en een maand later had ik mijn eerste inkoopbedrag al terug verdiend. Dus kocht ik opnieuw in. Uiteindelijk kocht ik sinds juli een 4 tal keren in. Gevarieerd van kleine edelstenen naar grote ruwe exemplaren.
seleniet theelichthouder

Daarnaast merkte ik vanaf september ook een grote groei in samenwerkingen voor de blog. Ondanks dat ik helemaal niets had verwacht, is het voor mijn bedrijf echt een heel goed jaar geweest!

Wat ik mee neem naar volgend jaar?

Geen lang of langdradige terugblik dit keer. Het is wat het is, op mijn blog lees je regelmatig updates over onder andere mijn webshop of mijn blog. Wel heb ik een aantal dingen geleerd die ik graag mee wil nemen naar het volgende jaar. Want ik moet proberen om niet zo onzeker te zijn. Toen ik met mijn webshop begon, had ik behoorlijk veel vraagtekens. Ik was onwijs gemotiveerd maar ergens zei ik tegen mezelf dat er vast niemand zou zijn die iets zou kopen in mijn webshop. Dat dit tegendeel waar is, heeft mij best veel zelfvertrouwen gegeven.

In 2021 wil ik nog meer aandacht besteden aan mijn instagram (beide, zowel naturalblooming als liefscarolien). Mijn doelgroep nog beter vinden en kunnen aanspreken. Daarnaast heb ik de afgelopen weken al iets aangepast wat ik eigenlijk voor volgend jaar wilde laten liggen. Namelijk het per stuk op de webshop zetten, in het begin heb ik namelijk variaties ingevoerd waardoor 1 item wel 10 of 20 variaties kon hebben. Het leek dan of er maar 1 item in de webshop stond terwijl dit eigenlijk 10 tot 20 stuks had moeten zijn. Dit heb ik dan ook aangepast waardoor alle items los in de shop staan, hierdoor kun je makkelijker kiezen welk item jou aanspreekt. Veel werk, maar wel veel mooier en beter.

Wat ik verder nog mee wil nemen naar volgend jaar is om minder barter deals aan te nemen voor de blog, dit is ongeveer 50% van de huidige samenwerkingen en dit levert dus eigenlijk niets op. Ik bedoel, van een gezicht crème koop ik natuurlijk geen brood. Zeker als ik volgend jaar fulltime ondernemer wil zijn moet ik hier over na gaan denken. Iets dus om mee te nemen naar volgend jaar en hier veel beter over na te denken.

Heb jij een eigen bedrijf? Hoe was 2020 voor jou bedrijf?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Terugblik op 2020 – LiefsCarolien.nl – mijn bedrijf!

  1. Dit was een mooi jaar dat jij het aangedurfd had om jou eigen bedrijf op te starten….
    Respect….
    Ga zo door….

    Vrolijk kerstfeest

Comments are closed.