Terugblik op 2019 – LiefsCarolien.nl

Zo aan het einde van een kalenderjaar kijk ik altijd even terug op wat er dat jaar allemaal is gebeurd. Eerder deed ik dat al op persoonlijk vlak, maar nu is het ook tijd om op blog gebied terug te kijken. Hoe was 2019 voor mijn blog, wat heb ik geleerd, welke lessen en punten neem ik mee naar 2020, wat wil ik absoluut anders doen. Laten we samen terug kijken, want 2019 was een prachtig jaar voor LiefsCarolien.

2019 was een jaar met heel veel hoogtepunten voor mijn blog. Ik heb een kort lijstje geprobeerd te maken met wat voor gave dingen ik dit jaar heb mogen doen, hoe het financiële plaatje er uit ziet en wat mijn doelen/dromen zijn voor 2020. Kijk je mee terug naar alle hoogtepunten?

De hoogtepunten van 2019?

het jurkje, feestdagen look
Laat ik beginnen bij het financiële plaatje, iets wat jullie normaal gesproken niet zien, maar waardoor ik wel deze blog draaiende kan houden.
– In 2019 had ik totaal 48 samenwerkingen
– Kreeg ik voor €3100,- aan spullen
– Verdiende ik €1400,- meer dan in 2018.
– Kocht ik een All-in-one computer voor mijn blog zodat ik nog makkelijker en sneller aan mijn blog kon gaan werken. Beste investering ooit!
– Investeerde ik ook nog in een 2e lens voor mijn fotocamera.

Naast het financiële plaatje heb ik ook een heleboel gave dingen mogen doen in 2019. Ik schreef over onderwerpen die ik echt heel tof vind, bleef heel dicht bij mezelf en dat loont ook meteen. Zo begon ik met het schrijven van reis gerelateerde artikelen. Deze werden zo goed bekeken dat ik besloot om wekelijks een nieuw artikel te plaatsen in dit onderwerp. Ook pakte ik mijn outfit artikelen weer op, wat resulteerde in een aantal toffe samenwerkingen.

Waaronder de samenwerking met Myjewellery, Nimfa boots en Overhemden.com.

Wat heb ik geleerd qua bloggen in 2019?

stoere boots
Tja, ik heb heel erg veel geleerd qua bloggen afgelopen jaar. Zo heb ik gemerkt dat bedrijven echt een slaatje willen slaan uit het plaatsen van een link op bijvoorbeeld mijn blog. Heb redelijk wat opdrachten afgeslagen omdat het of niet bij mijn blog past, of ze echt veel te weinig vroegen voor een plaatsing. Verder heb ik ook geleerd dat af en toe de stoute schoenen aantrekken ook heel goed kan werken, grenzen opzoeken is goed om te ontdekken wat wel of niet kan, ook bij samenwerkingen.

Ook een goede les was dat ik de verweesde artikelen goed moet bijhouden, zodat het niet weer teveel worden om weg te werken. Iets waar ik eigenlijk elke maand even naar moet kijken. Als dit eenmaal weer is bijgewerkt merk ik al vrij snel resultaat in betere zoekresultaten en zoektermen. Dit geldt eigenlijk ook voor de cornerstone artikelen. Hier zou ik zeker nog even beter naar moeten kijken en eventueel meer van dit soort artikelen moeten schrijven.

Genoeg gepraat over dingen waar jij eigenlijk niets mee kan. Misschien wel leuk om het best gelezen artikelen te delen. Dat is namelijk een Time for tea artikel, waarin ik jullie bij praat over het halveren van mijn werkzaamheden en dat ik veel pijn had.

Ook merkte ik een grote groei aan buitenlandse bezoekers omdat ik al een tijdje mijn website laat vertalen in andere talen. Hierdoor trek ik dus meer mensen aan die mijn artikelen kunnen lezen, waardoor ik meer mensen kan inspireren en motiveren! De meeste bezoekers kwamen uit Amerika, deels ook omdat ik mijn blogs laat delen op bepaalde forums en websites met andere bloggers. Super tof om te zien dat ook anderen mijn blogs weten te vinden!

Waar zou ik volgens jou over moeten schrijven in 2020? Welke onderwerpen vind jij boeiend om te lezen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Terugblik op 2019 – LiefsCarolien.nl

Comments are closed.