Terugblik | Hoe was 2019 voor mij persoonlijk?

kerstpakket winactie

Nee geen ellelange of mega saaie terugblik. Eentje waarin ik je in een vogelvlucht terug neem naar alle hoogte en diepte punten van 2019. Een heel apart jaar, waar ik mezelf behoorlijk ben tegen gekomen, flink op de rem moest drukken en ook heel erg heb genoten van bepaalde momenten. Ben je klaar om in een xx aantal woorden terug te lezen hoe dit jaar persoonlijk voor mij was?

Een persoonlijke terugblik op 2019, hoe was dit jaar voor mij, wat heb ik allemaal beleefd en meegemaakt, wat was positief en waren er ook negatieve momenten? Ik ga het je allemaal vertellen, voor zover je het nog niet wist als je mij volgt. Dit doe ik aan de hand van een aantal vragen, dus ik probeer het zo kort mogelijk te houden!

Een terugblik op 2019!

het jurkje
roze winterjas met witte kraag
Hoe ging het lichamelijk met je in 2019?

Dat ging echt met ups en downs, het ene moment voelde ik me goed en had ik amper last van de Crohn en Fibromyalgie. Maar het andere moment had ik zoveel last dat ik niet wist waar ik het zoeken moest. Vooral de laatste paar weken is het helemaal mis en heb ik voortdurend zoveel pijn dat werken echt een marteling is geworden. Ik ben al terug van 20 naar 10 uur werk in de week maar na 3 weken weet ik eigenlijk niet of ik wel verschil merk. Doordat ik steeds zoveel pijn ervaar wordt ik ook erg negatief en ervaar ik een bepaalde druk waardoor ik in een soort negatieve spiraal ben gekomen. Ik probeer de komende tijd zoveel mogelijk rust te pakken en echt naar mijn lichaam te gaan luisteren om een depressie en burn-out te voorkomen (want daar loop ik nu wel heel erg tegenaan!).
Verder ben ik sinds kort ook weer begonnen met paardenmelk capsules om de Crohn stabiel te houden (door de stress ervaar ik weer meer klachten van de Crohn en dat willen we natuurlijk zo veel mogelijk verminderen!).

Wat heb je allemaal voor leuke dingen gedaan?
Best wel veel eigenlijk! Zo ben ik in 2019 maar liefst 2 keer op vakantie geweest. De eerste vakantie was in mei en toen hebben we Normandië bezocht. Iets wat hoog op mijn lijstje stond en waar ik ook heel erg nog een keer naar toe wil. En in september ben ik nog een week naar Trier geweest (Saarburg) wat ook echt heel leuk en gezellig was. Daar heb ik tevens mijn verjaardag gevierd, voor het eerst in het buitenland. Verder ben ik 15 december naar de musical Mamma Mia geweest met mijn moeder. Maar er waren ook uitstapjes naar de dierentuin, Essen en we kocht ik samen met mijn ouders een hele gave auto (Ford Focus stationwagon).
Naast dit allemaal heb ik nog meer positiefs beleefd dit jaar want ik februari kreeg ik een contract van 8 maanden en die is in oktober verlengd met nog eens 8 maanden! Oohja en het contract heb ik dus nog steeds niet gezien, alleen een brief met dat het contract van 8 maanden is verlengd..

perfecte dierentuin outfit

Vertel eens iets meer over 2019!

Wat stond in het teken dit jaar?
Werken, heel veel werken! Maar naast dit alles heb ik ook veel geleerd van mezelf, over mezelf en wat ik wel of niet wil. Natuurlijk ook heel belangrijk want alles begint bij jezelf! Vanaf nu wil ik mezelf tevreden maken in plaats van anderen een plezier te doen. Geen eisen meer, geen hoge latten die ik niet wil/kan behalen, maar tevreden zijn met mezelf met alles wat ik heb bereikt en waar ik voor sta. Dat is ook gelijk iets waar ik hard mee aan de slag ga in 2020, want mijn ogen werden pas net geopend wat dit betreft.

Verder stond dit jaar ook in het teken van uitvinden welke voedingsmiddelen mijn buikpijn veroorzaken. Ik heb een lange tijd glutenvrij gegeten, een keto dieet gedaan, tomaten gemeden en zo nog heel veel andere dingen uitgeprobeerd. Werkelijk elke keer is het anders al zijn vooral vetten (zonnebloemolie) en gluten en probleem. Ik kan prima in de ochtend en middag gluten eten maar eet ik dat ook nog eens in de avond, dan is het mis. Dus kleine hoeveelheden gaat prima, maar grote hoeveelheden is drama, hetzelfde geldt voor frituur!
outfit koude zomerse dagen outfit my jewellery spijker jurkje

Wat wil je in 2020 anders doen dan in 2019?
Dat is eigenlijk niet zo heel moeilijk, want ik wil namelijk niet meer zo over mijn grenzen gaan! Daarbij komt ook kijken dat ik niet meer zo lang wil doorlopen met lichamelijke klachten. Die burn-out en depressie wil ik dit keer voor zijn en daarbij moet ik beginnen met het aangeven van mijn grenzen. Verder wil ik nog meer gaan sparen en mijn eigen bedrijf verder laten groeien. Minder geld uitgeven aan spullen, nog meer keuzes maken wat ik wel of niet nodig heb en misschien nog eens een ronde van de minimalist challenge gaan doen. Ik gooide dit jaar namelijk 704 spullen weg en ik gok dat als ik nog eens goed ga kijken, er nog veel meer weg kan/mag.

Wel wil ik in 2020 vaker een dagje weg of iets leuks doen. Daar werk ik immers voor en is ook nodig om jezelf op te laden en er weer even tegenaan te kunnen. Ik wil vaker even naar het bos, een rondje lopen en een frisse neus halen en genieten van alle kleine dingen.

Hoe kijk jij terug op 2019? Wat waren jou hoogte en diepte punten?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Terugblik | Hoe was 2019 voor mij persoonlijk?

Comments are closed.