Tag | Back in time

een zwarte tuinbroek

Laten we eens back in time gaan met deze leuke tag! In deze tag kijk ik terug op mijn blog tijd, waaronder mijn eerste blogpost, waarom ik begon met bloggen, welke lay-outs ik heb gehad. Een leuke manier om als blogger op terug te kijken en voor jou als lezer om eens mee te gaan in hoe deze blog gegroeid is. Na ruim 6 jaar bloggen is er namelijk erg veel veranderd en ben ik als persoon ook heel erg gegroeid. Let’s go back in time!

Af en toe kom ik van dit soort leuke tags tegen die ik dan met alle liefde en vooral plezier voor jou wil invullen. Zo leer je mij een beetje beter kennen, neem ik je mee in hoe het ooit begon en hoe het is gegroeid naar waar ik op dit moment sta. Deze back in time tag bevat niet erg veel vragen, maar ik zal ze proberen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden.

Back in time!
perfecte dierentuin outfit

Wat was je allereerste blog die je ooit schreef?
Dat is niet zo heel moeilijk, ik begon ruim 6 jaar geleden met een ‘wie ben ik’ artikel waarin ik mijzelf voorstelde en wat ik wilde gaan schrijven. Op dat moment wilde ik alleen DIY artikelen maken omdat ik veel knutselde in die tijd en af en toe schreef ik een lifestyle artikel. De allereerste blog bestaat niet meer, net zoals veel andere artikelen die ik toen schreef. Het waren meer krabbels en niet goed geschreven, om nog maar te zwijgen over de mega slechte foto’s die ik erbij plaatste.

Waarom begon je met bloggen?
Ik ben begonnen met bloggen in februari 2013, een verschrikkelijk periode in mijn leven. Ik liep stage voor mijn laatste jaar op het Mbo en had echt een rot tijd daar. Ze lieten mij op elke mogelijke manier merken en weten dat ik nooit zou kunnen werken op een kinderdagverblijf, dat ik niet leuk genoeg zou zijn, te onzeker, te teruggetrokken en daardoor werd ik juist nog stiller en trok ik mezelf echt terug. Toen ze ook nog eens al mijn verslagen en opdrachten afkeurde en daarna ook niet meer wilde toestaan werd ik depressief. Alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik niet meer de deur uit wilde, want ik zou door mijn stage mijn school niet kunnen afmaken. Voor mij dat op dat moment het leven geen zin meer, ik was heel erg depressief.

Na een gesprek met de huisarts moest ik er een weekje tussen uit, even weg van huis om daar weer mezelf te kunnen ontdekken en te herpakken. Dat weekje herinner ik mij nog heel erg goed. Ik ging samen met mijn moeder een week naar Epe, midden in de winter met sneeuw en zonder auto of andere dingen. Ik had alleen mijn laptop (zonder internet) een oude tv waarop ik destijds nog GTST keek en een simpele stacaravan. Op mijn laptop begon ik te schrijven, gewoon in Word, over alles wat er in mijn hoofd speelde. Na die week moest ik natuurlijk weer terug naar huis en al snel viel ik weer terug in alle nare gedachten. Tot iemand mij de tip gaf om een blog te beginnen. Gewoon om ergens mee bezig te zijn en om een uitlaatklep te hebben. En daar werd mijn blog geboren, toen nog onder de naam ‘lifebyme93’ maar sinds 2015 onder de naam ‘liefscarolien’. Na regen komt zonneschijn zeggen ze wel eens, dat is precies hoe dit is gelopen! Ik haalde een half jaar later mijn MBO diploma op een stageplek waar ik helemaal tot mijn recht kwam, waarin mijn collega’s in mij geloofde en mij het zelfvertrouwen gaven die ik nodig had. Ik studeerde af, versloeg mijn depressie, deed later nog een thuisstudie en ronde die af met een 8,9 als gemiddeld cijfer en mijn blog groeide uit tot iets waarvan ik alleen maar had kunnen dromen!
spijker jurkje, normandie, my jewellery

Vanaf het allereerste begin

Welke lay-outs heb je gehad?
Heel veel! De meeste waren gratis lay-outs die je kon uitzoeken in wordpress, maar later kocht ik een aantal betaalde thema’s. Maar op dit moment gebruik ik het thema ‘Kokoro rose’ waar ik heel erg blij mee ben.

Wat was je allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?
Mijn allereerste perspakketje was van My jewellery op 2 april 2015 ik kreeg toen een setje oorbellen en een armband. Mijn allereerste betaalde samenwerking was zelfs iets eerder namelijk op 12 maart 2015 en dat was met Verdienmetbloggen. Ik weet nog hoe onwijs apart ik het vond dat bedrijven wilde samenwerken en vroeg mezelf vaak af waarom ze mijn blog zo interessant vonden (en hoe ze mij hadden gevonden!). Na mijn eerste perspakketje ging het mega snel en ontving ik bijna elke maand pakketjes voor samenwerkingen. Zo had ik bijvoorbeeld in 2015 totaal 16 opdrachten, was dat in 2016 36 opdrachten, in 2017 waren dat 30 opdrachten (maar wel grotere bedragen), in 2018 had ik 50 opdrachten (dat is bijna elke week 1) en verdiende ik daar best wel wat geld mee. Op dit moment heb ik meer betaalde opdrachten als barter deals omdat je met gekregen producten natuurlijk niet je eten kunt kopen, of je rekeningen betalen. Omdat ook mijn blog groeit zijn de bedragen ook veel hoger geworden voor een opdracht en geef ik mezelf sinds 1 januari 2019 elke maand loon uit de inkomsten die ik verdien met mijn blog.

Wanneer je alles over zou mogen doen, wat zou je dan anders doen?
Lastig! Ik denk niet perse dat ik iets anders zou doen als ik het over mocht doen. Wel had ik graag in het begin meer geweten over samenwerkingen en wat normale prijzen zijn daarvoor. Dan had ik waarschijnlijk nooit samenwerkingen aangegaan waarvoor ik maar €30,- kreeg. Maar verder denk ik niet dat ik iets anders zou doen.

Dat waren alweer de vragen van deze tag! Ik vond hem erg leuk om in te vullen, hopelijk vond jij het leuk om te lezen. Mocht je een blog hebben dan zou ik het super tof vinden om jou antwoorden te lezen (laat dat dan zeker ook even weten zodra het online staat!).

Hoelang volg jij mijn blog al?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.