Suitableshop – Hoe combineer je een overhemd?

Hoe combineer je een overhemd

Overhemden, ik heb er echt een zwak voor. Mijn broertje (de geluksvogel) kreeg weer een prachtig overhemd opgestuurd. Maar hoe combineer je nu eigenlijk zo’n overhemd? Wat doe je bijvoorbeeld met de feestdagen, een verjaardag of andere gelegenheid. En draag je dan ook een overhemd als er geen aparte gelegenheid voor is?

Sommige mannen hebben gewoon echt een hoofd voor overhemden. Mijn broertje bijvoorbeeld, een overhemd staat hem veel beter dan een trui bijvoorbeeld. Hij trekt dan ook veel liever een overhemd aan dan iets anders. Maar een overhemd kun je niet overal mee combineren, hoe je een overhemd dan wel combineert is eigenlijk vrij simpel.

Het combineren van een overhemd

Hoe combineer je een overhemd
Er zijn een aantal basisregels voor het combineren van een overhemd. Contrast, als de bovenste helft van je kleding (dus je overhemd bijvoorbeeld) licht of wit gekleurd is dan kies je voor een donkere broek en/of donkere schoenen. Vermijd een huidkleurige kleur bij je overhemd of vest omdat dit echt niet mooi uit komt. Ook wil je niet allemaal dezelfde tinten gebruiken bijvoorbeeld alles wit of alles zwart. Dit doe je enkel bijvoorbeeld tijdens een bruiloft of begrafenis.


Mijn broertje combineert een overhemd als volgt; als ik blauwe schoenen aan doen dan trek ik ook een blauwe of donkere overhemd aan. Ik doe dan geen licht overhemd omdat dit niet echt past bij elkaar. Daarbij kies ik dan mijn soort spijkerbroek ook uit. Mijn broertje combineert zijn overhemden altijd met een spijkerbroek. Schoenen kunnen nog wel eens variëren van sneakers tot echte kakschoenen (zoals hij ze noemt).

Hoe hij zijn nieuwe donkerblauwe overhemd combineert in de herfst/winter?


Voor deze outfit koos hij een hele gave donkerblauw overhemd van het merk Michaelis. Dit strijkvrije uni navy Michaelis overhemd heeft een leuk detail in de board en de mouwen. Verder heeft het lichte knoopjes en een slim fit pasvorm.
Het overhemd combineert hij met een donkerblauwe spijkerbroek en zijn blauwe gazelle München special Adidas schoenen. Verder draagt hij nu het kouder is een zwarte winterjas

Even in het kort; Over het merk Michaelis
Een merk dat uit Rotterdam komt maar een collectie heeft van overhemden met een Italiaans dessin met stijlvolle eigentijdse ontwerpen. De overhemden van dit merk worden al sinds 1934 op dezelfde manier gemaakt. De ontwerpen en de beste materialen worden samengesteld door de beste Italiaanse wevers en ateliers. De overhemden zijn gemaakt met tradities van weleer gecombineerd met moderne technieken. De basis voor een ontwikkeld en historisch klasse overhemd van Michaelis.

De Overhemden van Suitable Shop zijn niet alleen erg mooi, maar je hebt ook onwijs veel keuze uit verschillende merken. Echt een aanrader voor elke man!

Hoe combineer jij een overhemd?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een merk en/of bedrijf.
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Suitableshop – Hoe combineer je een overhemd?

    1. Maakt mij eigenlijk vrij weinig uit. Vind bij een spijkerbroek eroverheen wel mooi en bij een compleet pak zie ik liever in de broek.

  1. Je trouve que cette chemise lui va bien. Portée avec un jeans. C’est parfait. Il choisira entre baskets et chaussures de ville..
    Bonne journée

Comments are closed.