Studiedag naar de Efteling

Afgelopen woensdag 12 september stond er een dagje Efteling gepland met Rowenia en mijn moeder. Ik had een studiedag en koos natuurlijk voor het mooiste attractiepark van Nederland. Een magisch en sprookjesachtige dag stond ons te wachten en natuurlijk hadden we er allemaal heel erg veel zin in! Wat we deze dag allemaal hebben gedaan en wat zo’n studiedag inhoud lees je in dit artikel.

De dag begon vroeg. Mijn wekker stond om half 7 en dat is zo’n uur eerder als normaal. Omdat ik redelijk wat medicijnen moet innemen in de ochtend besloot ik om de helft in te nemen en de andere helft als we in het park waren. Normaal gesproken ben ik wel een uur bezig om alle 8 tabletten in te nemen omdat het grote capsules zijn en ze zodra ze de maag bereiken gelijk uit elkaar vallen (je kunt wel raden dat dit niet heel prettig is en ik er daarom zo lang mee bezig ben). Ik nam een ontbijt en een kop koffie om wakker te worden en ging daarna het cadeautje voor Rowenia inpakken (die was de dag ervoor jarig!). En toen was het alweer 8 uur en kwam Rowenia aan de deur.

Magische dag in de Efteling

We vertrokken in mijn peugeot 206 richting Kaatsheuvel voor een rit van 160 kilometer waar we ongeveer 1 uur en 45 minuten over deden en helaas toch file hadden onderweg. We maakte 1 stop om onze benen even te strekken en omdat de anderen even een sigaret wilden roken (en dan ben je de enige die niet rookt). Na een kleine 5 minuten reed ik weer verder en kwamen we net na 10uur aan op de parkeerplaats van het park. Even een stop bij het toilet en vervolgens door naar de informatiebalie om mijn studiepas om te zetten naar 3 gratis kaartjes. Ik kocht gelijk een parkeerkaart zodat we aan het eind gelijk door konden lopen. Eenmaal in het park liepen we eerst naar Droomvlucht waar we 5 minuutjes in de rij hebben gewacht. Daarna zijn we naar Villa Volta doorgelopen (mijn 2e favoriete attractie!) en daarna liepen we naar Carnaval festival. Helaas was de fata morgana dicht voor onderhoud en gingen we naar symbolica. Daarna was het alweer half 1 en besloten we te gaan eten bij Polles keuken en aten we heerlijke pannenkoeken!

Na het eten wilden we het rustig aanpakken en besloten we om naar het sprookjesbos te gaan. Daarna liepen we het diorama in en gingen we nog in de stoomtrein, efteling museum, droomvlucht, pagode, gondeletta en de monorail. Bij de pagode kocht ik bij het horecapunt een mihoen-chicken teriyaki maaltijd (echt mega lekker!). Vervolgens liepen we naar de uitgang waar mijn moeder nog een zak oliebollen kocht en waarna ik in het winkeltje een kaartje kocht. Eenmaal bij de auto terug was ik toe aan een bak koffie en daarna reden we naar huis. Onderweg bij Holten zijn we nog gestopt bij de Macdonalds en nam ik extra medicijnen vanwege hoofdpijn en pijn in de rest van mijn lichaam.

Wat is een studiebezoek?


Omdat ik bij een attractiepark werk in het oosten van Nederland is het vanaf je 3e jaar toegestaan om een studiebezoek te plannen bij een ander park die beschikbaar zijn. Zie het als een bezoek waarin je de aandacht vestigd hoe ze het in een ander park doen en wat ik zelf zou kunnen verbeteren om gasten een magische dag te bezorgen. Ik koos voor de Efteling omdat ik dit echt een geweldig park vind. De details en aandacht die er is voor uitstraling en de ultieme beleving is echt bizar goed. Elke medewerker werkt met zoveel plezier en dat zie je echt terug bij de attracties en in het park. Daar werken is zeker geen straf en ik ben zelfs een beetje jaloers geworden!

Wie weet, ooit! Zoals de jonge man bij de horeca zei. Ik heb in ieder geval een hele leuke dag gehad en kijk uit naar mijn volgende bezoek aan de Efteling. Wie weet volgend jaar!

Ben jij wel eens in de Efteling geweest?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Studiedag naar de Efteling

  1. Ik ben dol op de Efteling! Ik heb sinds afgelopen maandag een abonnement gekocht, dus dat betekent extra vaak naar de Efteling dit jaar!

    1. Ik houd van de Efteling alleen woon er bijna 1 uur en 45 minuten vanaf. Anders zou ik zelf ook een abonnement nemen. Heerlijk bij Droomvlucht zitten en genieten!

        1. Dat is zeker waar! Waren 29 december 2017 ook geweest met de winter efteling, ook erg mooi! Als ik volgend seizoen weer bij Avonturenpark werk ga ik zeker weer mijn studiepas gebruiken voor de Efteling. Blijft toch wel het mooiste park van Nederland vind ik!

Comments are closed.