Staycation | Kamperen in eigen tuin!

vouwwagen

Wat nou niet op vakantie kunnen? Dan gaan we toch gewoon op staycation, kamperen in eigen tuin? Of je nu naar de camping gaat, of lekker thuis blijft, je zult zelf de slingers moeten ophangen. Waarom dan niet kamperen in eigen tuin? Super leuk voor kinderen en een beleving op zich.

We moeten er het beste met z’n alle van maken toch? Was je van plan om dit jaar op vakantie te gaan maar is dit geannuleerd? Dan kun je nog altijd er thuis een hele leuk vakantie van maken. Heb je een tuin, dan wordt het helemaal feest, want dan is kamperen in eigen tuin een hele leuke optie!

Kamperen in eigen tuin!

Tentje in de tuin, luchtbedden erin en kamperen maar. Dit vond ik vroeger als kind al helemaal geweldig en is helemaal in deze tijd een super goede oplossing om toch een soort vakantie gevoel te ervaren. Je hebt niet veel nodig om het gezellig te maken in je eigen achtertuin. Met maar een paar middelen, die je misschien wel hebt liggen kampeer je al in je eigen tuin. Dit is trouwens ook een hele goedkope oplossing als je geen geld hebt om op vakantie te gaan! Kinderen maakt het namelijk niet uit of ze op een camping zitten, of zich vermaken in een tentje in de achtertuin. Gegarandeerd plezier!

Wat heb je nodig voor een kamperen in eigen tuin?
– Tent (deze zijn goedkoop aan te schaffen bij Action of Lidl!)
– Luchtbedden
– Een vuur korf
– Marshmallows
– Slaapzakken of je eigen deken en kussen
– Gasstelletje + gasfles
vouwwagen

Oké, als we dan gaan kamperen in eigen tuin, dan gaan we ook echt kamperen in eigen tuin alsof je op de camping staat! Met alles er op en eraan, van gasstelletje, slaapzakken en oud school marshmallows op het kampvuur!

Hoe vermaak je je in je eigen tent in de tuin?


Ga puzzelen, speel spelletjes, lees een boek, ga mieren zoeken, bouw een kampvuur! Badminton rackets mee, of wat dat je van paaltjes voetbal met lege flessen en wat water? Er is niets leukers dan op een gasstelletje met een gasfles je avondeten koken. Ga je voor soep, of wordt het vakantie macaroni? Als toetje natuurlijk zelf geroosterde marshmallows van het kampvuur. Tevens lekker warm voor de nog wat koudere nachten! Gegarandeerd dat kinderen heerlijk zullen slapen die nacht.

Ook voor mensen die normaal gesproken niet snel denken aan kamperen op een camping, is dit de ultieme test! Als je je kunt vermaken in een eigen tent in de tuin, dan is kamperen op een camping ook echt iets voor jou! Voor maar een paar tientjes kun je dit nu in je eigen tuin uitproberen, is het toch niets voor jou en de kinderen, dan verkoop je die tent gewoon op marktplaats. En is het toch iets? Dan kun je je misschien eens verdiepen op een grotere tent, wat handige inklapbare meubels, of een potti-potti. Er is zoveel mogelijk, zelf kan ik namelijk uren rondlopen bij zaken als Obelink. Ideetjes opdoen, wegdromen bij die ene mooie veel te dure tent, of vouwwagen. Omdat wij nu een auto hebben zonder trekhaak, is het niet mogelijk om met de vouwwagen op vakantie te gaan. Als echt kampeer meisje, baal ik daar onwijs van. Dus kamperen in eigen tuin, verzacht het leed nog iets. Wat zouden jullie doen, een trekhaak laten installeren op de auto of kiezen voor een grotere tent in plaats van een vouwwagen?

Wat ga jij deze zomer doen? Wordt het kamperen in eigen tuin?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Staycation | Kamperen in eigen tuin!

  1. Dit klinkt dus serieus best wel leuk. En als je het echt zat bent of het regent heel veel dan kun je gewoon naar binnen huppelen en heb je alle comfort van de wereld.

Comments are closed.