Starten met affiliate voor de webshop?

Laat me het jaar maar gelijk goed beginnen met de doelen die we stelden. Een van mijn zakelijke Doelen was om mij te gaan verdiepen in affiliate voor de webshop. En nu is het 3 januari 2022 en ik ben van start!

Het jaar goed beginnen met de zakelijke doelen en dan bedoel ik met name de vindbaarheid van mijn webshop te verbeteren. Daarnaast wilde ik ook een begin maken met marketing en alles wat daar bij komt kijken.

Starten met affiliate voor de webshop?

Qua marketing kun je veel kanten op, maar ik begin met affiliate. Waarom, hoe ik dat doe en waar jij je eventueel kunt aanmelden?

Voor mijn webshop Natural Blooming ben ik sinds ongeveer begin oktober aan het bedenken hoe ik dit nog groter kan aanpakken. Eerst wilde ik beginnen met advertenties op facebook en instagram maar daar zitten al zoveel bedrijven op dat het ook wel eens heel schreeuwerig kan overkomen. Dus die viel voor mij af. Toen bedacht ik mij, hoe kan ik anderen inzetten om Natural Blooming onder de aandacht te brengen? En toen ben ik mij gaan verdiepen in affiliate marketing. Bij affiliate wordt er een linkje gedeelt en mocht iemand via dat linkje iets bestellen, krijgt diegene van het linkje een x% van de bestelling. Op mijn blog heb ik dit soort linkjes ook en dat kan toch best oplopen als er veel mensen zijn die op die manier gaan bestellen. Wat levert het mij en de affiliate op?

Allereerst levert het mij als het goed is meer bekendheid op, met hopelijk nog meer bestellingen. De gene die de linkjes gebruiken levert het een leuk percentage op van iedere bestelling die er wordt gedaan via zijn/haar linkje!

Hoe pak ik dit aan?


Allereerst ben ik gaan kijken waar ik zo’n programma kan starten. Met alle grote bedrijven heb ik contact gezocht en uiteindelijk ben ik zelf een programma op gaan zetten. Sommige vonden zelfs dat ik met 200+ online artikelen nog te weinig items had in de webshop, bizar gewoon!

Dus ik ging zelf aan de slag!

Op mijn webshop helemaal onderaan bij het kopje Zakelijk kun je je aanmelden als affiliate. Dit is super simpel, je vult een aantal gegevens in en ik ga achter de schermen voor je aan de slag. Je krijgt dan een bevestigingsmailtje of je bent toegelaten.

Iedere affiliate begint bij level 1. Dat houdt in dat je op iedere bestelling die via jou link is gedaan 5% krijgt.
Wordt er heel veel via jou link besteld en kom je in een maand boven de 10 aan aangeleverde bestellingen, dan verhogen wij de % die je krijgt. Als extra beloning voor jou. Je kunt uiteindelijk zelfs doorgroeien naar 20%!

Daarnaast geven wij iedere affiliate een persoonsgeboden kortingscode voor onze webshop! Daarnaast ben ik van plan om regelmatig iets leuks te doen voor affiliates die actief bezig zijn. Wat dat is, dat ga ik in dit artikel niet verklappen want ik wil natuurlijk wel uniek blijven met dit concept.

Ben jij al bezig met affiliate en wil jij je aanmelden voor het programma van Natural Blooming?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.