Spinazie schotel – Food Friday

spinazie schotel

In de herfst en winter kan ik erg genieten van de spinazie schotel die we regelmatig maken. En nu het weer kouder is, is het tijd om dit recept met jullie te gaan delen! In het artikel van vandaag laat ik jullie zien hoe je deze spinazie schotel maakt, en waarom juist deze zo lekker is! Kijk en lees je gezellig mee?

spinazie schotel

Spinazie schotel!

Voor deze spinazie schotel heb je niet heel erg veel nodig. En je kunt het aanpassen aan de hoeveelheid personen die mee eten. Ik at dit keer met 3 personen (maar het recept is voor 4). Ik gebruikte 500 gram rundergehakt, en nam 2 grote uien, een diepvries pak a la creme spinazie, met per persoon een ei. De aardappelen heb ik op gevoel geschild en gekookt. Ik nam ongeveer 4 kleine aardappelen per persoon.

Kook de aardappelen gaar, de spinazie zoals op het pak staat aangegeven, en kook de eieren. Rul het gehakt goudbruin, en maak deze op smaak met paprikapoeder, zout, en eventueel een klein beetje kerriepoeder. Doe dit op smaakt, en laat weg wat jij niet lekker vind. Omdat de spinazie best smaakloos is, voeg ik een scheutje maggie toe na het koken. Dit versterkt de smaak van de spinazie, en voegt de nodige zout toe in het gerecht. Hak de uien grof, en bak deze goudbruin. Ondertussen zijn de aardappelen gaar, en kun je deze gaan afgieten. Tijd om hier een heerlijke puree van te maken. Voeg een flinke scheut melk toe (als je kruimige aardappelen hebt, is dat genoeg, heb je vastkokende aardappelen, voeg dan 2 flinke scheuten toe), en een volle lepel met boter. Ik gebruik het liefste de boter die ik ook op brood smeer, die heeft net even iets meer smaak dan de bakboter. Daarnaast kun je deze ook makkelijker door de aardappelen stampen. Tijd om alles(aardappelen) te mengen en er een stevige puree van te maken.

Het opbouwen van de schotel?

Tijd om de oven schaal erbij te pakken. Leg op de boter eerst enkele kleine klontjes boter op de ovenschaal. Dit zorgt voor iets meer smaak en zorgt ervoor dat de aardappelen niet blijven plakken. Verdeel de aardappel puree over de gehele bodem van de ovenschaal. Tijd om daarboven op de gehakt te verdelen.

Daarboven op mogen de gebakken uitjes, en het ziet er dan uit zoals op de foto hierboven. Het ruikt nu al heerlijk! Boven de uien mag dan de spinazie verdeelt worden. Alles in zijn geheel (zonder de eieren) mag dan nog 15 minuten in de oven op 150 graden. Alle smaken kunnen zich nu gaan verdelen, en de aardappels wordt nu nog zachter en lekkerder.

Daarna kan de oven uit, en kun je de ovenschaal uit de oven halen. Tijd om voor de liefhebbers de eieren eroverheen te verdelen, maar dit kan ook op je eigen bord.

Waarom dit recept?En nu vraag je je natuurlijk af waarom dit recept nou zo lekker is. Nou, vroeger toen ik klein was maakte mijn oma het zo klaar. (behalve het oven gedeelte, want die hadden ze niet). Op deze manier heb ik spinazie leren eten, ik ben ik er tot de dag van vandaag echt dol op! Helaas is mijn oma in oktober 2014 overleden, maar dit recept van haar zal ik nooit vergeten. Het was iets waar ik graag mee hielp, lekker samen koken!

Vraag: Eet jij wel eens spinazie, en hoe eet jij die dan?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Spinazie schotel – Food Friday

Comments are closed.