Soldaat van Oranje de musical – 4 september 2022

Op zondag 4 september 2022 ging ik samen met mijn moeder naar Soldaat van Oranje de musical. Eindelijk weer naar een musical nadat The Sound of music niet door ging. Ik gaf haar dit als verjaardagscadeau en we maakte er samen een super leuk dagje weg van!

Ik wil niet al te veel verklappen over de musical maar als ik het een klein beetje mag samenvatten is het oprecht de Allermooist gemaakte musical ooit in Nederland! De muziek, de effecten, de zaal (hij draait rond!), het verhaal en de hele beleving nog voor je de zaal binnen komt, alles klopt gewoon!

Zondag 4 september 2022

Omdat ik mama als cadeautje voor haar 50e verjaardag de kaartjes voor Soldaat van Oranje de musical deed, gingen we die dag samen op pad. Iets na 9uur in de ochtend stapte we samen in de auto en reed ik richting Katwijk. Voor ons meer dan 2uur rijden, maar we hadden niet echt door dat we al 2uur gereden hadden omdat we heerlijk hebben gekletst. Rond half 12 kwamen we aan op de parkeerplaats bij het strand van Katwijk. De musical zou pas om 14uur beginnen dus voor die tijd leek het mij wel leuk om even naar het strand te gaan. Op het strand hebben we even wat gegeten en genoten van het zonnetje en de zee. Wat rustgevend is dat! Om half 1 besloten we om richting het theater te gaan wat nog geen 10 minuten rijden was vanaf het strand. Even wat drinken besteld en vervolgens kocht ik het programmaboek (doe ik bij alle musicals die ik bezoek).

In de foyer heb je een kleine tentoonstelling over het verhaal en verhalen van anderen uit de oorlog. Ook de wc’s zijn helemaal in het thema en hangen vol met foto’s.

Voorstelling stil gelegd


We hadden wel een beetje pech want de voorstelling zou eigenlijk om half 6 klaar zijn (het duurt 3uur + nog een half uur pauze) maar iemand was net na de pauze onwel geworden in de zaal waardoor de voorstelling stil gelegd werd en iedereen via het toneel de zaal uit moest. iedereen kreeg gratis drinken aangeboden (echt ontzettend lief!) en ook kreeg je de mogelijkheid om te bepalen of je de voorstelling door wilde kijken of een andere keer terug wilde komen. Gelukkig ging het na een half uur al iets beter met de persoon en is deze persoon met het ambulance personeel mee gegaan. Wij besloten dus om te blijven, want het zou nog een half uur tot 45minuten duren.
Beide hebben we zo genoten van de voorstelling dat we al tegen elkaar hebben gezegd dat we er nog een keer naar toe gaan. Omdat er op het toneel ontzettend veel tegelijkertijd gebeurd moet je wel een keer terug om alles echt goed te zien.

Ben jij al eens naar Soldaat van Oranje de musical geweest?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.