Smyle | Brush mints – tandpasta tabletten

smyle brush mints

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie de Jouwbox van kerst konden zien, maar daarin zat de Smyle brush mints. Zelf kende ik dit merk en het product niet, maar hoe leuk is het dan om iets nieuws te proberen en te ontdekken! Wat precies deze brush mints zijn en hoe je hiermee je tanden kunt poetsen, dat lees je in dit artikel.

Zelf gebruik ik altijd normale tandpasta en had dan ook geen ervaring met tabletjes. Maar door de Jouwbox maak ik regelmatig kennis met nieuwe merken en producten. Hoe deze brush mints tabletjes werken, daar was ik ook wel heel erg benieuwd naar. Dus let’s try!

Brush mints van Smyle

Smyle is een natuurlijke tandverzorging die 100% vrij is van microplastic, kunstmatige toevoegingen en allergenen. Daarnaast is dit product ook vegan en fluoride vrij! Het is een Nederlands product en ze werken samen met het Academisch centrum tandheelkunde in Amsterdam. Ze zijn goedgekeurd door de Plastic Soup Foundation, die zich inzet voor het verminderen van plastic in onze oceanen. Klinkt allemaal onwijs goed en ik was dan ook heel erg benieuwd naar hoe de tabletjes zouden werken en het verschil met een gewone tandpasta wel fijner zou zijn?
smyle brush mints

In het flesje zitten ongeveer 80 tabletjes die goed is voor iets meer dan een maand. Je moet namelijk 1 tabletje per keer gebruiken en als je 2 keer per dag je tanden poetst heb je dus voldoende voor ruim een maand. Het is eigenlijk heel simpel, je maakt je tandenborstel nat, neemt een tabletje en doet die in je mond. Vervolgens kauw je even goed op het tabletje en kun je gaan poetsen.

Hoe ik dit product zelf heb ervaren?

Wat ik super tof vind is dat het fluoride vrij is en het 100% vrij is van plastic en kunstmatige toevoegingen. Moet eerlijk zeggen dat ik dus heel erg moest wennen aan het tabletje. Het is echt even anders dan gewoon tandpasta, maar als je er eenmaal aan gewend bent dan kan ik mij voorstellen dat je het erg prettig vind. Zelf vind ik tandpasta gewoon veel fijner. Het is misschien ook gewoon omdat ik dat zo gewend ben, maar het idee achter de brush mints vind ik wel echt heel tof. Vooral ook omdat ze zo aan het milieu denken en ik daar ook steeds meer mee bezig ben. Voor nu houd ik het zelf liever een tandpasta.

Welke manier van tandenpoetsen vind jij fijn?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Smyle | Brush mints – tandpasta tabletten

  1. Interessant dit ken ik niet….
    Ik ga er zeker over nadenken om dit te kopen….

    Een fijne dag….

  2. Ik heb het ook aangeschaft, maar kan er niet aan wennen.
    Mis het frisse gevoel van mijn oude tandpasta, Paradontax.
    Ik zal er niet mee doorgaan, hoe mooi het initiatief ook is.

Comments are closed.