Simpele snack pizza – Food Friday

snack pizza

Ik ben dol op pizza, en verzin zo vaak mogelijk een reden om pizza te eten. Vandaag laat ik jullie zien hoe je makkelijk en simpel een snack pizza kunt maken. Met ingrediënten voor maar €1,75 kun je deze snacks dus goedkoop als tussendoortje maken. Ik laat je zien hoe je dat doet!

Snack pizza?

Een pizza maken voor maar €1,75? Ja het is mogelijk! Met Griekse yoghurt en zelfrijzend bakmeel is je pizzadeeg klaar, en hoef je hem alleen nog maar te beleggen. Omdat wij standaard tomatenpuree en kruiden in huis hebben, heb ik deze kosten niet mee gerekend. In de prijs zit wel mozzarella. Laten we maar snel gaan kijken naar hoe je dit maakt, en wat je er allemaal mee kan variëren.
Wat heb je nodig?
150 ml Griekse yoghurt
250 gram zelfrijzend bakmeel
Mozzarella
1 blikje tomatenpuree
Eventueel kruiden voor de saus
Eventueel extra beleg
snack pizza

Bereidingswijze


Meng de Griekse yoghurt en het zelfrijzend bakmeel met elkaar tot er een soepel deeg ontstaat. En rol deze daarna uit tot een pizza vorm, en leg hem op een bakplaat met bakpapier.
Het is tijd om de pizzasaus te maken en daarvoor hebben we het blikje tomatenpuree nodig en eventueel de kruiden. Ik heb hier in de saus, oregano gedaan, wat tijm en voegde peper en zout toe. Ook deed ik een kleine scheut olijfolie erbij zodat het iets minder dik zou zijn. Dit smeerde ik uit over de pizzabodem.
Tijd om de mozzarella in plakken te snijden en over de saus te leggen. Voor de liefhebbers kun je ook nu extra  beleg toevoegen. Ik maakte een pizza zonder beleg (alleen mozzarella) en eentje met salami. Beide waren erg lekker en vielen hier thuis goed in de smaak.

snack pizza

De pizza’s doe je in een voorverwarmde oven op 200 graden in de oven voor ongeveer 15 minuten. Het zal bij de ene oven sneller gaan als bij de ander, maar voel even aan hoelang het er bij jou in moet. Als de mozzarella goed is gesmolten en het deeg een krokant korstje heeft gekregen is de pizza goed.
Persoonlijk vind ik een belegde pizza lekkerder, en die met salami viel bij mij dan ook goed in de smaak. Maar je kunt natuurlijk je pizza helemaal beleggen zoals jij dat lekker vind. Denk aan champignons, paprika, ui, ham, extra kaas, en noem maar op.

Vraag: Wat vind jij van deze goedkope maar simpele oplossing voor een pizza? En zou jij hem eens gaan uitproberen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.