Schuimpjes – Food Friday

schuimpjes

Het recept dat nu online komt is heel erg makkelijk om zelf te maken, en ook nog eens heel leuk voor op tafel. Namelijk schuimpjes. Nu het weer kouder is, heeft iedereen wel zin om af en toe iets lekkers te pakken. Deze schuimpjes zijn dan een uitstekende keuze als het gaat om even niet op de calorieën te letten. Daarom vandaag het recept voor jullie.

Ingrediënten voor schuimpjes

100 gram suiker
2 eiwitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Scheid nu de dooiers van het eiwit (zonder dat er ook maar iets van de dooier in het eiwit terecht komt). Doe het eiwit in een vetvrije glazen kom. Zorg ervoor dat ook de garde die je gebruikt vetvrij is. Klop het eiwit nu stevig op. Doe de helft van de suiker erbij en klop het eiwit verder op. Het eiwit moet zo stevig zijn dat je er met de garde ‘bergtoppen’ in kunt maken. Voeg dan beetje bij beetje en al kloppende de rest van de suiker toe. Je beslag is nu klaar. (je kunt er ook kleurstof doorheen doen om ze een leuk kleurtje te geven) Doe het beslag in de spuitzak en spuit de schuimpjes op het bakpapier. Je kunt de vormen zo mooi maken als je wilt.

Bak de schuimpjes bij 100 graden in ongeveer 1 uur gaar, (de baktijd zal afhangen van de grootte van de schuimgebakjes) als de schuimpjes zonder moeite van het bakpapier loskomt zijn ze goed.

En dan is het tijd om te smullen. Heerlijk bij de koffie of thee of bij een high tea!

Vraag: Heb jij wel eens schuimpjes gemaakt?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Schuimpjes – Food Friday

Comments are closed.