Schelpen en fossielen zoeken in Noord Frankrijk.

schelpen en fossielen zoeken noord frankrijk

Tijdens mijn vakantie in Frankrijk kon ik het natuurlijk niet laten om schelpen en fossielen te zoeken. Ik had zoveel gelezen en gehoord van mensen die met zakken vol fossielen terug naar huis kwamen. Dat ik het natuurlijk ook een kans moest geven! Hoe ging mijn zoektocht mij af en heb ik tips voor jou?

Als eerste kan ik je alvast uit je droom helpen dat je met zakken vol fossielen terug naar huis gaat. Absoluut niet gemeen bedoeld hoor, want die illusie had ik namelijk door wat er op internet staat, dat je bijna over de fossielen zou struikelen in de regio van Cap Blanc Nez. Ik heb een week doorgebracht in deze regio en vond er maar een paar, na uren zoeken!

Schelpen in overvloed

Schelpen vind je overal, maar in Frankrijk vind je weer andere soorten dan in Nederland. Zo heb ik ontzettend veel muiltjes en fuikhoorns gevonden, maar ook ontzettend grote Wulk! Daarnaast zitten de schaalhoren nog op de stenen op het strand vast, maar bij even rond lopen zie je vanzelf lege huisjes liggen. Door net nadat het vloed is geweest naar het strand te gaan, vind je de mooiste schelpen.
Ee kleine opsomming van wat ik onder andere heb gevonden: Wulk, schaalhoren, gewone zeekat, gedoornde zeekat, kleine fuikhoren, gevlochten fuikhoren, muiltje, atoomslak, slanke kleine zwaardschede, zaagje, strandgaper, ruwe boormossel, geplooide zonneschelp, mossel, kokkel, zee egels op mossel, oesters en tepelhoorn.
Met zakken vol schelpen naar huis is zeker mogelijk, zelfs als je maar een uurtje op het strand zou doorbrengen vind je er genoeg verschillende soorten, ideaal om te verzamelen of een leuk decoratieve stukje mee te maken.

schelpen en fossielen zoeken noord frankrijk

Fossielen vinden is puur geluk hebben!


Je moet echt ontzettend veel geluk hebben om een fossiel te vinden. Wij gingen op de heenreis naar Cap Blanc Nez en binnen een half uur hadden we 2 mini Ammonieten van circa 1.5/2cm groot. Tijdens onze vakantie zijn we naar nog meer plekken geweest waar fossielen te vinden zouden zijn volgens het internet. Maar daar hebben we niets gevonden, behalve wat schelpen maar zeker geen fossielen!
Fossielen vinden is puur geluk hebben, dat hebben we wel geleerd tijdens onze vakantie!
Maar je kunt natuurlijk ook nog van de prachtige omgeving genieten, want wat is deze Opaalkust prachtig.

Laat je dus niet wijsmaken dat je ontzettend veel fossielen gaat vinden als je naar Cap Blanc Nez of omgeving gaat, want dat kan echt vies tegenvallen.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.