Roerbak gerecht – Simpel maar smaakvol!

eetdagboek op vakantie aardappelschotel

Ik ben dol op koken, en dan met name om nieuwe gerechten te proberen. Het zelf in elkaar flansen van een recept gaat mij tot nu toe redelijk goed af, en er komt steeds iets lekkers uit. Daarom deel ik graag mijn roerbak gerecht met jullie. Dit maakte ik op vakantie, en smaakte zo goed dat de pan wel heel snel leeg was! Met maar een paar ingrediënten zet je iets lekkers op tafel, en daarvoor heb je maar 1 pan nodig!

Ik maakte een 1 pan gerecht, wat natuurlijk op de camping ideaal is. Maar dat niet alleen, want het smaakte ook nog eens heel erg lekker, en is makkelijk te maken. Je zou het zelfs nog makkelijker kunnen maken door voorgegaarde aardappelblokjes te gebruiken. Ik deed dat niet, en daardoor duurde het iets langer voordat het klaar was. Maar wat heb je nou nodig om dit lekkere roerbak gerecht te maken?

Roerbak gerecht?roerbak gerecht
Ik maakte een grote pan voor 3 personen, al kun je met kleine eters er ook makkelijk met 4 personen van eten. Wat ik in mijn roerbak gerecht gebruikte? Blokjes gesneden aardappelen, deze snijd je zo klein mogelijk, en het liefst allemaal een beetje in hetzelfde formaat. Hierdoor zijn alle blokjes tegelijk gaar, en heb je niet nog wat hardere stukjes ertussen zitten. Daarnaast deed ik in plakjes gesneden worst (knakworst of Gelderse worst), ik gebruikte hier Duitse worstjes, want ik kon niets anders krijgen in de Duitse supermarkten. En verder deed ik er nog 2 pakjes met Duitse groenten mix er doorheen. Ze noemen dit botergroenten, maar er zit dus mais, wortel, bloemkool en erwten in.

Hoe maak je dit roerbak gerecht?

Het is heel simpel, als je alles hebt gesneden in ongeveer gelijke stukjes (de aardappelen en de worst). Dan kun je een pan op het vuur zetten, en hier een beetje boter in laten smelten. Vervolgens doe je eerst de blokjes aardappelen in de pan, want die hebben het langste nodig om gaar te worden. Als deze al iets zachter worden doe je de groenten erbij, en roer je alles even goed door elkaar. Na een minuut of 10 (afhankelijk van je fornuis), kun je de worstjes erbij doen. Deze hoeven maar heel even mee te bakken. Roer alles steeds goed door elkaar heen, zodat alles gelijkmatig gaar wordt. En dan is je 1 pan gerecht klaar. Tijd om op te scheppen en te gaan smullen.
eetdagboek op vakantie aardappelschotel

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.