Refurbished mobiel kopen? Yes i did!

Refurbished mobiel

Zodra mijn mobiel zijn 2 jaar garantie heeft gehad begint hij op te geven. Langzaam, slechte wifi verbinding, slechtere kwaliteit fotos, valt regelmatig zomaar uit en ga zo nog maar even door met gekke dingen. Tijd dus voor een andere mobiel. Via via kwam ik in aanraking met een refurbished mobiel. Na lang twijfelen besloot ik om maar gewoon de gok te nemen en kocht ik de Samsung Galaxy J5. Benieuwd naar mijn ervaring, de webshop, de mobiel en meer?

Dit artikel is NIET geschreven in samenwerking maar puur vanuit mijn eigen ervaring! Op maandag 9 juli 2018 deed ik een bestelling bij ReBuy en besloot ik gelijk bij Smartphonehoesjes een hoesje te bestellen voor de nieuwe mobiel. Het hoesje had ik de dag erna al binnen, de mobiel kwam zaterdag 14 juli binnen.

Refurbished mobiel

Refurbished mobiel
Refurbished, je hoort het steeds vaker voorbij komen maar wat is het nu eigenlijk? Om het kort te houden; het zijn gebruikte mobiels. Ze zijn helemaal nagekeken, schoongemaakt en eventueel gerepareerd voordat ze opnieuw verkocht worden. Naast de buitenkant wordt ook de binnenkant van de mobiel grondig nagekeken. Software wordt geüpdatet en de batterij wordt vervangen. Je betaald hier een stuk minder voor dan een helemaal nieuwe mobiel. Je hebt niet alleen een goedkopere mobiel, ook help je de natuur een handje door gebruikte materialen opnieuw te gebruiken!
Refurbished wordt vaak verward met tweedehands, en dat is echt onterecht. Een refurbished apparaat is op een aantal belangrijke punten nagekeken en opgeknapt. Daardoor ligt de kwaliteit dichter in de buurt van een nieuw product dan een gemiddeld tweedehands exemplaar. Ook krijg je bij een refurbished toestel vaak een aantal maanden garantie, wat niet het geval is als je het tweedehands koopt.

ReBuy en mijn ervaring

Refurbished mobiel
ReBuy is een van de vele websites waar je refurbished mobiels en andere apparaten kunt kopen. Hier kocht ik mijn Samsung Galaxy J5 mobiele telefoon en heb daar 3 jaar garantie bij gekregen. Ik kocht de mobiel in de staat; zeer goed. Dat is hij zeker want hij lijkt gewoon helemaal nieuw. Ik ben er zo onwijs blij mee! Hij is een stuk sneller dan mijn oude mobiel en ook het internet is vele malen beter! Daarbij heeft deze mobiel een 13 megapixel camera (al moet ik nog wel even de perfecte instellingen vinden!). Deze mobiel kocht ik voor €124,95 en werd deze gratis verzonden. Het duurde dus wel even voor die binnen was want ik bestelde hem maandag en zaterdag kwam de postbode hem brengen. Persoonlijk vind ik dit helemaal niet erg, zeker omdat ik nu erg veel geld heb bespaard aan het uitgeven van een nieuwe mobiel.
Bij Smartphonehoesjes bestelde ik een hoesje voor mijn mobiel waar zowel pasjes als munt geld in bewaard kan worden. Onwijs handig, het is wel een iets duurder hoesje want ik betaalde namelijk €17,95 euro hiervoor maar ik hoop hier dan ook heel lang mee te kunnen doen.

Een nieuwe mobiel vind ik zo onwijs leuk en fijn, het helemaal ontdekken van de mobiel komt helemaal goed. Heb jij wel eens een refurbished mobiel overwogen? Waarom wel of waarom juist niet??

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.