Red velvet cake

red velvet cake

Toen ik toevallig eens door de Aldi liep zag ik daar een bak mix voor Red velvet liggen. Voor maar 2euro nam ik deze verpakking mee en kocht ik de overige ingrediënten die ik nog nodig had. Een goedkoop stuk taart, maar is het ook wel echt lekker? En hoe maak je hem precies klaar?

Ik nam dus een pakje roomkaas (van 250gram) mee voor 0,49cent, een fles olie (je hebt maar 75ml nodig), een pak melk (ook hier heb je maar 75ml van nodig), en 2 eieren. De bak mix zelf kostte maar 1euro, en alles opgeteld (mocht je olie, melk en ei in huis hebben), kost het je maar 1,50 ongeveer.

Red velvet cake

Een bakmix is eigenlijk niets meer dan alle in een mengkom gooien en vervolgens mixen. Ook bij deze mix moet alles gemixt worden. Vervolgens is het een kwestie van een bakvorm goed invetten, eventueel met een bakpapiertje aan de onderkant. Zelf vind ik dat altijd wel prettig. Nadat je de mix in de bakvorm hebt verdeeld moet het ongeveer een uurtje in de oven.

red velvet cake

Als het deeg goed is (dit controleerde ik zelf door er met een saté prikker in te prikken. Als er geen beslag aan de saté prikker blijft zitten is de cake goed. Laat hem heel even afkoelen, maar maak wel de bakvorm los. Zo plakt hij niet aan de randen, en kan hij goed afkoelen. Eenmaal afgekoeld kun je de creme gaan maken.
Daarvoor doe je het zakje met creme poeder in een kom en meng je daardoor de roomkaas erdoor. Vervolgens snijd je de taart doormidden en doe je de 3/4e van de creme ertussen als vulling.

red velvet cake

Dan doe je ook nog op de bovenkant van de cake de creme. Verdeel dit een beetje, en zet het vervolgens nog even in de koelkast. Koud is de taart echt het lekkerste omdat dan ook de creme lekker koud is. De taart is niet heel erg zoet, en door de frisheid van de roomkaas erg lekker. Wel is het erg voedzaam, dus een klein puntje is meer dan voldoende per persoon.

Heb jij wel eens een red velvet cake gemaakt uit een pakje?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.