Recept | Zoete aardappelsoep

zoete aardappelsoep

Wil je binnen een uur een heerlijke en voedzame maaltijdsoep op tafel zetten? Dan is dit recept voor zoete aardappelsoep echt iets voor jou. In zo’n goed 40 tot 45 minuten is de soep klaar om geserveerd te worden. Met een paar aanpassingen maak je er ook nog eens een maaltijd voor vele personen van. Ideaal!

Het recept voor deze soep wat ik gebruik is gebaseerd op 4 personen die grote eters zijn. Je hebt niet zo heel veel ingrediënten nodig, het meeste ervan heb ik standaard in huis. Het recept is ook erg goed te gebruiken voor bijvoorbeeld de komende feestdagen. Je kunt in plaats van een grote soepkom ook kleine schaaltjes per tafel serveren waarbij mensen een klein schaaltje pakken. Nog een goed voorbeeld is dan een x aantal gangen menu waarbij je de soep serveert! Maar eerst het recept.

Zoete aardappelsoep – zo simpel als het maar kan!

zoete aardappelsoep
Wat heb je nodig?

– 2 zoete aardappelen
– 2 wortels
– 2 uien
– 1 paprika (rood)
– Knoflook (ik gebruikte 2 teentjes)
– Peterselie
– 2 groenten bouillonblokjes a 20 gram
– 2 eetlepels olijfolie
– 750 ml water (je zou hem eventueel nog verder kunnen verdunnen tot maximaal 1 liter water)

Wat je eventueel nog meer kunt toevoegen:
– Crème fresh of zure room
– Cayenne peper voor wat meer pit
– Vermicelli
– Linzen als je het nog voedzamer wilt maken

Hoe ik dit klaargemaakt?

zoete aardappelsoep
Maak alle groenten schoon, pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de zoete aardappel, wortel en paprika in blokjes (niet al te groot maar ook niet te klein want je gaat het uiteindelijk pureren). Hak ook alvast de peterselie fijn.

Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook even aan. Voeg vervolgens de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak deze zo’n 5 minuten mee op middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat alle groenten ongeveer even gebakken worden.

Voeg 750 (of 1 liter) milliliter water toe en de 2 bouillonblokjes toe. Dek de pan af met een deksel en laat het zo’n 20 tot 30 minuten koken op laag vuur. Hierna ga je alles pureren met een staafmixer en breng je het op smaak met wat peper en de peterselie. Serveer eventueel met een eetlepel crème fresh, maar zelf vond ik zure room nog lekkerder!

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Recept | Zoete aardappelsoep

Comments are closed.