Recept | Yoghurt vruchten scones!

yoghurt vruchten scones

Door het meer thuis zitten krijg ik de gekste ideeen. Zo besloot ik heel spontaan eens wat lekkers te maken en stond daar binnen 15 minuten de yoghurt vruchten scones op tafel.

Nu ik zo’n 3 dagen per week extra thuis zit (de ene week werk ik 2 dagen, de andere week 3 dagen), heb ik zoveel extra tijd. Ik merk dat ik van alles ga verzinnen om mezelf bezit te houden, van bloggen of opruimen tot moestuin dingen doen en bakken. Was ik altijd al graag bezig met koken en bakken heb ik daar in deze tijd nog meer behoefte aan.

Hoe maak je yoghurt vruchten scones?

Dit recept is eigenlijk ontstaan omdat ik nog een grote bak met griekse yoghurt had maar niet zo goed wist hoe ik die moest gaan opmaken. Zo is dit recept geboren die je heel makkelijk kunt aanpassen qua fruit. Laat het fruit helemaal weg, of voeg er juist bevroren aardbeien of bramen aan toe. Het is een heel licht broodje die helemaal niet zoet is en dus perfect is als tussendoortje of om gewoon mee te lunchen!
yoghurt vruchten scones

Benodigdheden yoghurt vruchten scones:
– 250 gram griekse yoghurt
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– snufje zout
– zakje vanille suiker
– citroen sap of aroma (ik koos voor aroma)
– 2 eieren
– 75 gram (ongeveer een handje) bosbessen bevroren

Het is eigenlijk heel simpel. Voeg alles bij elkaar in een kom en roer dit goed door elkaar. Je krijgt een kleverige substantie, dat hoort zo en is niet erg. Verwarm de oven voor op 180 graden en maak uit dit beslag zo’n 9 bolletjes en leg die op een bakpapier, waarnaar ze in de oven kunnen. Binnen 10 minuten zijn de yoghurt vruchten scones klaar (prik er voor de zekerheid met een sateprikker even in om te kijken of het beslag droog is).

Je kunt de broodjes zo opeten, maar je kunt ze ook beleggen met wat roomkaas, poedersuiker of met jam. Persoonlijk vind ik ze het lekkerst om ze zo op te eten, maar een klein beetje roomkaas vond ik ook heerlijk.

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Recept | Yoghurt vruchten scones!

Comments are closed.