Recept | Yoghurt broodjes met krenten

yoghurt broodjes met krenten

Ik deelde een tijdje geleden al heerlijk vruchten scones gemaakt van yoghurt maar bedacht daar ook een variant op om ze te gebruiken tijdens de lunch. Daarnaast lust ook niet iedereen bosbessen en maakte daarom deze yoghurt broodjes met krenten, deze zijn steviger van structuur en echt te gebruiken als broodje. Benieuwd hoe ik deze heb gemaakt?

Zelf het wiel uitvinden is normaal gesproken niet echt iets voor mij, of misschien juist wel maar heb ik daar gewoon te weinig zelfvertrouwen voor. Anyway, dit keer vond ik wel zelf het wiel uit met dit heerlijke recept. Ik maakte namelijk yoghurt broodjes met krenten die lekker zijn als tussendoortje maar ook prima als lunch of ontbijt kunnen werken!

Yoghurt broodjes maken!

yoghurt broodjes met krenten
Ik ging uit van een zelfde soort basis als de yoghurt vruchten scones enkel heb ik nu krenten gebruikt en net even wat andere verhoudingen. Ik merkte dat de scones die ik eerder maakte net iets te slap waren om te functioneren als broodjes en daarom paste ik voor deze yoghurt broodjes het recept iets aan. Een heerlijk recept waarbij je de broodjes eindeloos kunt beleggen of juist gewoon zo kunt opeten. Klaar in nog geen 15 minuten, wat wel echt heel fijn is!

Benodigdheden yoghurt broodjes met krenten:
– 250 gram griekse yoghurt
– 250 gram bloem
– Zakje bakpoeder
– Snufje zout
– Zakje vanille suiker
– 2 eieren
– Handje vol met geweekte krenten
– Niet perse nodig, maar een paar druppels rum is ook erg lekker!
yoghurt broodjes

Het is eigenlijk heel simpel. Allereerst week je de krenten, door ze in een bakje met heet water te leggen. Doe dit voor zo’n 10 minuten en ze zijn klaar om te gebruiken. Voeg alles bij elkaar in een kom en roer dit goed door elkaar. Je krijgt een kleverige substantie, dat hoort zo en is niet erg. Verwarm de oven voor op 180 graden en maak uit dit beslag zo’n 9 bolletjes en leg die op een bakpapier, waarnaar ze in de oven kunnen. Binnen 10 minuten zijn de yoghurt broodjes met krenten klaar (prik er voor de zekerheid met een sateprikker even in om te kijken of het beslag droog is).

Je kunt de broodjes zo opeten, maar je kunt ze ook beleggen met wat roomkaas, poedersuiker of met jam. Persoonlijk vind ik ze het lekkerst om ze zo op te eten, maar een klein beetje roomkaas met aardbeien jam vond ik ook heerlijk.

Eetsmakelijk!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Recept | Yoghurt broodjes met krenten

  1. Zo fijn dat je dit recept shared.
    Nu velen lang thuis zíjn is dit het ideale moment als men van lekkernijen houdt om deze zelf te bakken dit te doen…..
    Dit lijkt me heerlijk.

    Een fijne week ‍♀️

Comments are closed.