Een paar weken geleden probeerde we iets nieuws uit, namelijk zelf Turkse pizza maken. Ik vind de kant en klare echt helemaal niet lekker, maar wilde wel eens zelf aan de slag om te kijken of ik dit misschien wel lekker zou vinden. En hoe lekker, het is ook nog eens heel simpel en snel te maken. Daarom deel ik 2 varianten, de ene is super snel en de andere is voor als je graag echt zelf alles maakt. Benieuwd?
Zoals ik al hierboven schreef vind ik kant en klare uit de supermarkt echt niet te eten. Sorry voor iedereen die dat wel lekker vind, maar ik krijg dat gewoon niet weg! Omdat het hele concept mij wel aan staat en ik graag mijn eigen kruiden en smaken wil verwerken in een gerecht, ging ik aan de knutsel. Het maken van Turkse pizza is namelijk helemaal niet zo moeilijk en je kunt het jezelf ook nog eens heel makkelijk maken.
Hoe maak je Turkse pizza?
Er zijn tal van recepten en manieren, ik laat je graag zien hoe ik hem maakte en hem echt heel lekker vond. De basis bestaat uit 2 varianten die ik ga laten zien. Beide varianten zijn voor 4 stuks.
Variant 1: Helemaal zelfgemaakt
– 250 gram bloem
– 1 theelepel suiker
– half zakje gist
– 75ml melk
– 75ml water
– 150 gram gehakt
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 tomaat
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 ui
– bosje peterselie
– snufje peper en zout
Variant 2: Nog sneller en makkelijker
Hetzelfde als variant 1, behalve de bloem/suiker/gist/melk/water omdat je in de plaats hiervan wraps gebruikt.
Dit is de basis, voor de topping kun je kiezen voor ijsbergsla, komkommer, tomaat, ui, knoflooksaus. Wat jij lekker vind! Je kunt er ook nog een rode peper in snijden als je daar van houdt, maar omdat ik daar zelf helaas niet tegen kan, heb ik die weg gelaten uit het recept.
Het maken van de Turkse pizza
Eigenlijk is het heel erg simpel. Voor variant 1 begin met het maken van het deeg. Hiervoor doe je de bloem, suiker, gist, melk en water in een kom en dit meng je door elkaar. Kneed het tot een soepel deeg en laat dit een half uur tot een uur rusten. Ondertussen kun je beginnen met het maken van het gehakt mengsel.
Voor het gehaktmengsel vind ik het persoonlijk erg lekker als de ui, tomaat en paprika erg fijn gemalen zijn, dit doe ik in een keukenmachine. Doe het gehakt in een schaal en hierbij de fijn gehakte paprika, tomaat en ui. Vervolgens voeg je de tomatenpuree, peterselie en peper en zout toe. Hierna meng je alles totdat het volledig is verdeeld. En dan kan het leukste beginnen!
Voor variatie 2 pak je nu een wrap, voor variant 1 maak je nu een (zo goed mogelijk) ronde plak met deeg. Je kunt het een beetje vergelijken als het maken van een pizza. Nu pak je een flink lepel gehaktmengsel en verdeeld dit over de wrap of het deeg. Zorg ervoor dat je dit gelijkmatig hebt verdeeld en je een randje vrij laat. Daarna bak je het af in de oven op 180 graden, tot het gehaktmengsel gaar is. Onze oven was dat nog geen 10 minuten (voorverwarmd).
Hierna beleg de je Turkse pizza met je favoriete topping van bijvoorbeeld sla, ui, champignons, tomaat, mais, komkommer en natuurlijk knoflooksaus.
Eetsmakelijk!
Dit is een goed idee…..
Ik ben het met je eens.
Zelfgemaakte ziet er heerlijk uit.
Een fijne dag ♀️