Recept | Snelle kip pesto spiesjes

Kip pesto spiesjes

Mij maak je niet gelukkig met vlees, maar als je dan met een stukje kip aan komt kan ik echt geen nee zeggen. Ik maakte de allerlekkerste spiesjes ooit met kipfilets en jij maakt ze ook heel makkelijk binnen 5 minuten! Deze snelle kip pesto spiesjes zijn lekker op de barbecue maar ook geweldig om in de grillpan te bakken!

Als er gebarbecued wordt dan wil ik standaard eigenlijk alleen maar kip. Het maakt mij dan eigenlijk vrij weinig uit hoe die kip gemarineerd wordt, want wat kip betreft eet ik alles! Iets anders is dat met varkens of rundvlees, daar ik echt heel kieskeurig ben. Voor mij geen speklap of iets met vet eraan. Geef mij maar zo’n lekkere snelle kip pesto spiesjes want die gaan er bij mij wel in! Heerlijk fris, door de pesto marinade ook nog eens heel sappig en prima te combineren bij vele gerechten.

Kip pesto spiesjes
kip pesto spiesjes

Wat heb je nodig?
– Kipfilet
– Pesto (ik maakte deze zelf)
– Wat olijfolie

Hoe maak je dit klaar?
Ik begin bij de pesto, deze maakte ik zelf vanwege de mega basilicum plant die ik in de tuin heb staan maar je kunt natuurlijk ook pesto uit een potje gebruiken. De pesto die ik zelf maak, maak ik iets dunner met olijfolie zodat het echt een marinade wordt voor de kipstukjes.
Kip pesto spiesjes
Als de pesto klaar is, (of als je dus een potje uit de supermarkt gebruikt!) dan is het tijd om de kipfilet in stukjes te snijden. Ik gebruik zo’n 3 a 4 stukjes op 1 spiesje, maar eerst doe ik alle kipstukjes in een schaaltje en meng daar de pesto doorheen. Omdat ik 2 kleine kipfilets van zo’n 300 gram totaal gebruik meng ik daar 3 goede eetlepels pesto doorheen. Dit meng ik goed en zet dit vervolgens heel even in de koelkast. Zo trekken de smaken in de kip en kan ik een grillpan pakken en deze gaan verwarmen. Hierin doe ik geen boter of olie want die zit al in de marinade. Vervolgens pak ik de kip weer en rijg ze aan een spiesje. Vervolgens bak ik de spiesjes in de grillpan totdat ze goudbruin zijn. Draai ze af en toe om zodat de kip van binnen helemaal gaar wordt. En dan is het tijd om ze op te gaan eten!

Lekker met wat zelfgemaakte pindasaus, bij de nasi of bami of gewoon bij de barbecue!

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Recept | Snelle kip pesto spiesjes

Comments are closed.