Recept | Pulled Chicken

Het is alweer een hele lange tijd geleden dat ik een recept met jullie deelde. Een aantal weken geleden maakte ik Pulled Chicken. Een super simpel recept en ideaal als je kip restjes over hebt. Hoe ik dit pulled chicken recept hebt gemaakt en hoe jij dit ook in een paar stappen kunt maken, lees je natuurlijk nu in dit artikel.

We hadden wat kip drumsticks en vleugeltjes over van een maaltijd eerder die week. Ideaal om dus van het overgebleven vlees, pulled chicken te gaan maken. Heb je geen restjes, dan kun je dit recept natuurlijk ook gewoon maken, gebruik dan bijvoorbeeld kipfilet.

Pulled Chicken maken

Wat heb je nodig?
– Kip, dit kan restjes kip zijn maar je kunt ook kipfilet gebruiken
Voor de saus:
– Eetlepel pindakaas
– 2 Eetlepels ketchup
– 4 Eetlepels ketjap manis
– Eetlepel azijn
– Eetlepel bruine basterdsuiker

Wat je eventueel nog meer kunt toevoegen:
– Komkommer
– Sla
– Tomaat
– Gebakken uitje
En eigenlijk alles wat jij lekker vind op een gevuld broodje.

Hoe ik dit klaargemaakt?

Het is eigenlijk heel erg simpel. Heb je al restjes kip dan zorg je ervoor dat je dit uit elkaar trekt zodat je kleine stukjes kip hebt. Heb je dat niet, dan kook je in een pan met water de kipfilet. Als die gaar is dan trek je alsnog de kip uit elkaar. Vervolgens maakt je in een pannetje de saus. Dit doe je door alles te mengen met elkaar, even op te warmen zodat de suiker is gesmolten. Vervolgens de je de kipstukjes bij de saus en meng je dit door. Zodra je kip warm is dan kun je dit op een broodje verdelen.

Je kunt er voor kiezen om een zacht broodje te gebruiken of om je eigen brood te maken. Maar ik koos er in dit geval voor om een half stokbrood te gebruiken. Het broodje kun je dus nog verder beleggen met bijvoorbeeld sla of andere bovengenoemde items.

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Recept | Pulled Chicken

Comments are closed.