Recept | Paddenstoelen soep van Jumbo

paddestoelensoep van jumbo

Ik kan de hele dag door soep eten, als het dan ook nog eens paddenstoelen zijn dan mag je mij er zelfs voor wakker maken. Bij de Jumbo hebben ze vers pakketjes met onder andere deze paddenstoelen soep in hun assortiment. Ik dacht, prima moment om dit eens uit te proberen! Hoe zal deze soep smaken?

Soep is iets wat mij nooit verveeld, ik eet het heel graag en dan natuurlijk wel alleen verse soep! Blik soep vind ik niet lekker, er gaat niets boven een zelfgemaakte soep. Dit keer probeerde ik de paddenstoelen soep van Jumbo uit waarbij je enkel een klontje boter en wat water hoeft toe te voegen. Ideaal als je niet veel tijd hebt maar toch iets lekkers wilt eten.

Hoe maak je?

paddenstoelensoep van jumbo
In het pakket zitten de volgende ingrediënten:
– Verschillende paddenstoelen
– Ui
– Peterselie
– 2 bouillonblokjes
– Zakje met bloem
Wat je zelf nog toe moet voegen:
– 1 liter water
– 40 gram boter
Uiteraard kun je er nog meer ingrediënten in toe voegen, bijvoorbeeld ham blokjes of je kunt aan het einde de soep pureren voor een gladdere soep.

Bereidingswijze:
1. Snijd alle paddenstoelen in grove stukken (zelf heb ik ze wat fijner gesneden omdat ik de soep niet wilde pureren maar gewone stukjes paddenstoel wilden eten).
2. Snijd de ui fijn.
3. Doe de boter in de pan samen met de ui.
4. Als de ui wat is aangefruit kunnen de paddenstoelen erbij om deze ook mee te bakken.
5. Zodra de paddenstoelen zacht beginnen te worden doe je de bloem uit het zakje in de pan. Roer dit goed door zodat de paddenstoelen onder de bloem zitten.
6. Bak de bloem even mee en voeg vervolgens de liter water toe.
7. Laat het geheel onder continu roeren warm worden, maar niet koken>
8. Je zult zien dat je nu een gebonden soep krijgt, zodra de soep warm is kun je de peterselie toevoegen en gaan genieten van een heerlijke verse soep.
paddenstoelen soep

Was het echt lekker?

Het is niet een paddenstoelen soep die ik zelf gewend ben om te maken, maar zeker erg lekker! Ik betaalde een euro voor dit pakketje omdat hij was afgeprijsd (tegen de datum) maar wat je normaal betaald durf ik eigenlijk niet echt te zeggen. Echter vind ik dit een hele lekkere soep die je snel op tafel hebt. Ik haalde van deze liter soep 3 goed gevulde soepkommen eruit. De bouillonblokjes ruiken ook naar paddenstoelen en vond ik een mooie toevoeging aan de soep, maar mocht je geen bouillonblokjes willen gebruiken kun je ook zelf wat peper en zout toevoegen en eventueel nog wat extra kruiden voor wat meer smaak. Echter heeft de soep het eigenlijk niet nodig. De paddenstoelen geven van zichzelf al een heerlijke smaak af. Dit pakketje zou ik zeker vaker kopen, ongeacht de prijs!

Ga jij dit recept uitproberen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.