Recept | Nasi zonder pakjes en zakjes!

Een tijdje geleden liet ik al mijn zelfgemaakte nasi kruidenmix aan jullie zien, dus hoog tijd om mijn nasi zonder pakjes en zakjes te gaan delen. Ik maak dit dus met de nasi mix die ik eerder al liet zien op de blog. Benieuwd naar mijn variant van de nasi goreng?

Persoonlijk moet ik steeds minder hebben van al die kant en klare dingen uit de winkel. De conserveringsmiddelen en allerlei vieze niet nodige toevoegingen ben ik meer dan zat! Daarom probeer ik zoveel mogelijk zelf te maken en dat is ook 1 van de redenen dat ik elk jaar mijn moestuin verder uitbreid. Maar terug naar de nasi!

Mijn variatie op de nasi goreng

Koken vind ik heerlijk, mits we maar regelmatig nieuwe recepten uitproberen. Ben persoonlijk niet zo’n fan van elke week hetzelfde eten dus ik probeer zoveel mogelijk nieuwe recepten uit. Deze nasi is zeker de moeite waard om eens klaar te maken. Het is super makkelijk, het staat redelijk snel op tafel en is ook nog eens erg voedzaam.

Wat heb je allemaal nodig:
– 1 courgette
– 2 ui
– 1 rode paprika
– 2 wortels
– 2 teentjes knoflook
– 200 gram boontjes
– 1.5 theelepel nasi kruidenmix
– rijst
– ei (1 ei per persoon)
Eventueel kun je nog toevoegen:
– kipreepjes
– rode peper

Hoe maak je deze nasi klaar?

Allereerst maak je de kruidenmix klaar, dit artikel schreef ik een tijdje geleden al en maak je heel snel en makkelijk voor meerdere keren tegelijk. Zo heb je altijd je eigen nasi kruidenmix in huis.
Snijd alle groenten in kleine stukjes en bak deze in een scheutje olijfolie in de pan tot het gaar is.
Ondertussen kook je de rijst, afhankelijk van het aantal personen. Wij koken voor 4 en wij nemen ongeveer 375 gram rijst (3 zakjes van 125gram). Als de groenten gaar zijn voeg de de nasi kruidenmix toe en bak je dit nog even mee. Dan is het tijd om de eitjes bij de groenten te doen. Doe 1 ei per persoon bovenop de groenten. Deksel erop en laat dit vervolgens gaar worden.

Doe op je bord eerst een goede opscheplepel rijst, vervolgens schep je de groenten er bovenop. Je kunt nu in minder dan een half uur al genieten van een heerlijke maaltijd. Je kunt er zelf voor kiezen om nog meer pit toe te voegen, door een rode peper mee te bakken met de groenten. Eet je vlees, bak dan wat kipreepjes en mix dit door de groenten.

Zo kun je makkelijk toevoegen of weglaten naar je eigen behoeften! Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.