Recept | Nasi kruiden mix maken

Ik vind het heerlijk om mijn eigen kruidenmix te maken. Dit keer maakte ik de nasi kruiden en laat je graag zien hoe ik dat heb gedaan. Dit recept is genoeg voor een mooi voorraadje van de nasi kruiden!

Omdat het haast onmogelijk is om dit soort mixen voor een keer te maken, maak ik ze zelf altijd voor een aantal keren. Zo heb ik altijd een voorraad in huis en hoef ik er niet steeds opnieuw aan te denken als we nasi willen maken. Ideaal!

Hoe maak je je eigen nasi kruiden mix?

Eigenlijk maak ik de mix altijd op gevoel. Maar er gaan altijd wel standaard ingredienten in. Omdat je gebruik maak van droge ingredienten gaat ďeze mix een lange tijd mee. Je kunt er daarom prima een voorraadje van maken.

Dit heb je nodig voor de nasi kruiden mix die ik altijd maak:
– theelepel kurkuma
– halve theelepel zwarte peper
– halve theelepel chilipoeder (eventueel met vlokken)
– halve theelepel knoflookpoeder
– halve theelepel kardemom
– halve theelepel fenegriek
– theelepel gedroogde peterselie
– halve theelepel korianderzaad
– theelepel paprikapoeder
– halve theelepel komijn
– halve theelepel zout

Alles door elkaar roeren en vervolgens in een afsluitbaar potje bewaren tot je het gaat gebruiken. Per keer gebruik ik voor de nasi ongeveer 1.5 tot 2 theelepels van deze kruidenmix. Zelf vind ik hem dan sterk genoeg aanwezig in de groenten en rijst. Maar ook hier kun je zelf zoveel of weinig toevoegen als je zelf wilt!

Nasi goreng met eigen kruidenmix

Ik gebruik deze kruidenmix altijd om mijn eigen nasi goreng mee te maken. Binnenkort laat ik jullie in een artikel zien hoe ik mijn nasi goreng met deze kruidenmix maak. Want het is alles behalve de standaard nasi goreng die iedereen wel kent. Ik houd van het zelf toevoegen en weglaten van ingredienten. Mijn eigen draai geven aan gerechten zeg maar!

Maak jij ook zelf kruidenmixen of maak je graag gebruik van pakjes en zakjes?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.