Recept | Moussaka

moussaka met kipfilet

Het is alweer een hele lange tijd geleden dat ik een recept met jullie deelde. Een aantal weken geleden maakte ik moussaka met een vers pakket van Lidl. Dit recept paste ik wat aan, zodat we er met 4 volwassenen van konden gaan eten. Benieuwd hoe ik dit heb gemaakt? Lees dan verder.

Omdat ik zelf al een paar maanden geen gehakt meer eet heb ik in dit recept het gehakt vervangen door kipfilet. Daarnaast heb ik ook meer aardappel toegevoegd aan het vers pakket van Lidl (want daar heb ik het vers pakket voor deze Moussaka vandaan). Je zou er bijvoorbeeld ook nog voor kunnen kiezen om de aubergine, courgette en aardappelschijfjes eerst op de BBQ te grillen. 

Moussaka maken

Wat heb je nodig?
– 300 gram gehakt, of in mijn geval kipfilet
– 300 ml melk
– 150 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 grote tomaten
– 1 grote courgette
– 1 grote aubergine
– 5 a 6 aardappelen (afhankelijk van hoeveel personen er mee eten)
– 1 grote rode ui
– blikje tomatenpuree
– 2 teentjes knoflook

Voor de kruidmix (deze kun je heel makkelijk zelf maken!):
– theelepel Gedroogde peterselie
– theelepel Gedroogde tijm
– theelepel Gedroogde oregano
– laurier blaadje
– halve theelepel zwarte peper
– halve theelepel kaneel
– halve theelepel piment
– halve theelepel nootmuskaat

De kruidenmix kun je prima voor meerdere keren maken en dan in een potje bewaren. Omdat je werkt met gedroogde kruiden en specerijen kun je dit ook een tijdje bewaren.
moussaka met kipfilet

Hoe ik dit klaar gemaakt?

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Maak de groente schoon. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de aardappelen. Snijd de aubergine, courgette en aardappelen in dunne schijven. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het gehakt of de kipfilet blokjes op middelhoog vuur gaar. Voeg hierbij de ui en knoflook toe en roerbak dit 2 minuten op hoge temperatuur. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak op middelhoog vuur gedurende 2 minuten mee. Voeg de tomaten, kruidenmix en halfvolle melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat de saus zo’n 10 minuten sudderen op lage temperatuur.
Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg dakpansgewijs de helft van de aubergine en courgette op. Verdeel hierover de helft van de overgebleven saus. Hierover doe je weer dakpansgewijs de rest van de aubergine en courgette. Verdeel hierover de rest van de overgebleven saus, dek af met de aardappelschijfjes en bestrooi met de geraspte kaas.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de moussaka in 45 minuten gaar en goudbruin.

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Recept | Moussaka

Comments are closed.