Recept | Mexicaanse wraptaart met lekker veel groente!

mexicaanse wraptaart

In het kader van nieuwe recepten uitproberen om zoveel mogelijk te variëren met eten, probeerde ik deze Mexicaanse wraptaart uit. Ik maakte mijn eigen variatie erop met lekker veel groente en het eindresultaat was zo lekker dat ik het recept wel moest delen met jullie!

Iedereen kent natuurlijk wel de gewone wraps, maar eerlijk gezegd wilde ik met die gewone wraps eens gaan variëren. Zo werd de Mexicaanse wraptaart geboren en eerlijk is eerlijk die gewone wrap laat ik voortaan staan!

Je kent misschien wel de filmpjes van Tasty op Facebook. Daar zag ik een soort gelijke versie maar dan met zelfgemaakte wraps, maar dit recept is vele male makkelijker en sneller! Of je nu kleine eters of grote eters hebt, met deze taart heb je in een mum van tijd een heerlijke voedzame maaltijd op tafel!

Mexicaanse wraptaart

mexicaanse wraptaart
Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Nu vulde ik mijn standaard ingrediënten voor de wraps aan met lekker veel groente waardoor hij net wat voedzamer wordt.

Wat ik heb gebruikt voor de mexicaanse wraptaart:
– 6 wraps
– Blik mais
– 500 gram gehakt
– 750 gram Mexicaanse roerbakmix (wij kopen deze extra grote zakken met groenten in Duitsland)
– 500 gram tomatensap
– 200 gram geraspte kaas
– Italiaanse kruiden voor bovenop de kaas
– Zakje kruidenmix voor taco’s
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– Scheutje olijfolie

Het is een super makkelijk recept, wat je als volgt gaat klaarmaken.
Verwarm de oven vast voor op 200 graden.

Snipper de uien, en snijd de knoflook ook in kleine stukjes. Verhit een grote koekenpan met wat olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook aan en voeg daarna het gehakt toe en bak dit rul. Als het gehakt goed bruin is voeg je de kruidenmix voor taco’s toe en zorg je dat dit overal doorheen zit. Vervolgens voeg je de Mexicaanse roerbakmix en mais toe. Bak dit even mee en voeg vervolgens de tomatensap toe. Verwarm de saus nog zo’n 2 minuutjes en voeg eventueel zout en peper toe naar smaak (ik vond dit niet nodig).
mexicaanse wraptaart, wraptaart, wrap

Dan het allerleukste van dit recept, het opbouwen van de wraptaart. Ik gebruikte een springvorm waar de wraps precies in paste. Leg als eerste een wrap neer, daarover iets kaas en dan de saus die je net hebt gemaakt. Ik gebruikte ongeveer 2 opscheplepels saus per laag. Hier bovenop leg je weer een wrap, kaas, saus. Zo ga je door tot de wraps op zijn, of de springvorm vol. Ik eindigde met een dun laagje saus waarop ik extra veel kaas legde met Italiaanse kruiden bovenop de kaas strooide. Het geheel gaat nu nog voor zo’n 20 minuten de oven in, waarna je kunt gaan genieten van iets super lekkers.

Je kunt het eventueel serveren met crème fresh, guacamole of wat ijsbergsla maar dat vond ik voor nu niet nodig. Het was al voedzaam genoeg!

Let jij er op dat je genoeg groente binnen krijgt?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Recept | Mexicaanse wraptaart met lekker veel groente!

Comments are closed.