Recept | Makkelijke loempia met filodeeg

makkelijke loempia met filodeeg

Zelf makkelijke loempia met filodeeg maken is zoveel lekkerder dan die kant en klare loempia’s uit de supermarkt. Met dit recept hem je ook nog eens een stuk gezondere loempia’s op tafel staan want ze gaan nieuw in de frituur maar in de oven! Wanneer schuif jij ze de oven in?

Met het maken van deze makkelijke loempia ben je nog geen 15 minuten bezig. Je kunt de ingrediënten eventueel uitbreiden met wat jij lekker vind, maar je kunt ze natuurlijk ook zo simpel laten zoals ik ze jou hier laat zien.

Makkelijke loempia

makkelijke loempia met filodeeg
Wat heb je nodig?

– Filodeeg
– Een pakket met nasi bami groenten
– Ham blokjes
– Sojasaus (op gevoel)
– Wat olijfolie
– Bakpapier

Wat je eventueel nog meer kunt toevoegen:
– Kipreepjes
– Knoflook
– Chilisaus
– Rijstnoodles

Hoe ik de loempia heb klaargemaakt?
Als eerste heb ik het pakket met nasi en bami groenten in een pan gedaan om deze op te bakken. Hierbij deed ik de hamblokjes en wat sojasaus om het geheel op smaak te brengen. Laat dit even bakken totdat de groente zo goed als gaar zijn. Daarna is het zaak om de filodeeg uit te leggen. Ik had een verse verpakking van de Lidl en daar zaten 11 vellen is (genoeg dus om 11 grote loempia’s mee te maken). Wil je normale formaat loempia’s maken dan vouw je het vel doormidden en vul je deze met de groenten en hamblokjes die je net hebt opgebakken. Om ervoor te zorgen dat het filodeeg ook blijft plakken gebruik je een klein beetje olijfolie.

Wil je kleinere loempia’s dan kun je de vellen nog vaker vouwen of kleiner snijden. Als je er maar voor zorgt dat je de vel dubbel vouwt.

Leg de gevouwen loempia’s op een bakpapier en smeer ze in met een klein beetje olijfolie. Bak ze vervolgens af in een voorverwarmde oven op 200 graden. Ze zijn goed als het deeg goudbruin is geworden.

Eetsmakelijk!
Tip: Eet ze met een klein beetje chilisaus, echt heerlijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Recept | Makkelijke loempia met filodeeg

Comments are closed.