Recept | Kipsalon – makkelijk en erg lekker!

kipsalon

Ik heb dit keer weer een heel makkelijk en erg lekker recept voor jullie. Je kent waarschijnlijk wel de kapsalon die je in de snackbars kunt bestellen. Ik ging op zoek naar een gezondere versie en kwam uit bij de kipsalon. Hoe jij dit recept ook maakt, lees je natuurlijk hieronder!

Af en toe wil je echt genieten van het eten, even helemaal los gaan, maar je achteraf niet schuldig voelen. Dat kan je zeker met dit recept, het is onwijs lekker en een stuk gezonder dan de kapsalon die iedereen kent. Door de zoete aardappel niet in de frituurpan te gooien maar in de oven te bakken, maak je er een verantwoorde lunch of avondmaal van.

Hoe maak je deze kipsalon?

Ik gebruikte voor de kipsalon de volgende ingrediënten:
– 1 wrap per persoon
Zoete aardappel (gesneden als frietjes)
– Kipfilet
– Sla
– Tomaat
– Komkommer
– Knoflooksaus
– Kaas
Aan kruiden gebruikte ik het volgende (deze kun je naar eigen smaak aanpassen):
– Peper
– Zout
– Gember
– Kurkuma
– Paprika
hoe maak je kipsalon kipsalon

Uiteraard kun je de kruiden naar eigen wens en smaak veranderen. Deze kruiden gebruikte ik overigens allen over de kipfilet. Maar dan zal gedurende de bereidingswijze duidelijk worden.

Bereidingswijze:
1. Snijd de kipfilet in reepjes en maak een marinade van de kruiden en een klein beetje olijfolie. Laat dit 5 minuten in de koelkast marineren.
2. Doe de zoete aardappel reepjes (of friet) in een ovenschaal en bak deze in de oven op zo’n 200 graden tot de friet gaar en knapperig is.
3. Maak een kleine salade van sla, tomaat en komkommer.
4. Bak de kipfilet reepjes in een koekenpan.
5. Pak vuurvaste schaaltjes en leg hierin een wrap, hierin schep je een opscheplepel zoete aardappel en kipfilet reepjes.
6. Leg hier overheen een paar plakjes kaas en doe hem dan nog even in de oven zodat de kaas smelt en de wraps ook warm worden.
7. Nadat de kaas is gesmolten haal je de bakjes uit de oven en leg je hier overheen een opscheplepel met de sla mix die je eerder maakte. Doe naar smaak wat knoflooksaus erop, eetsmakelijk!

Ga jij dit recept uitproberen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Recept | Kipsalon – makkelijk en erg lekker!

Comments are closed.