Recept | Gevulde courgette

Het is alweer een tijd geleden dat ik een extreme courgette uit de moestuin haalde. We maakte daar onder andere gevulde courgette van die ik vandaag met jullie ga delen. Het was super lekker en heel makkelijk om te maken!

Je kunt op zoveel verschillende manieren gevulde courgette maken. Omdat ik al een tijdje geen gehakt meer eet, maakte ik voor mezelf dit recept met alleen maar groenten.

Gevulde courgette zonder vlees!


De ingrediënten die ik heb gebruikt:
– Courgette
– Paprika
– Kaas geraspt
– Ui
– Bruine bonen
– Mais
– Sperziebonen

Als eerste heb ik de courgette uitgehold en dit vruchtvlees in stukjes gesneden zodat het in de vulling kan. Als eerste sneed ik een ui in stukjes en bakte dit in een beetje olijfolie. Daarna deed ik alle groenten in een pan en bakte dit beetgaar. Je kunt natuurlijk toevoegen of weglaten wat je zelf wilt. Ik wilde een Mexicaanse smaak eraan maken en ging dus voor bruine bonen en mais. We hadden nog wat sperziebonen over dus die deed ik er ook bij.

Tijd om de vulling die je net heb gebakken in de courgette te doen. Eroverheen nog wat geraspte kaas en het is klaar om in de oven te gaan. Ik pakte hem overigens ook nog in, in aluminium folie! Afhankelijk van de courgette moet je het een half uur tot uur in de oven gaar bakken.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.