Recept | Een voedzame maaltijdsalade

makkelijke maaltijdsalade

Of het zomer is of niet, een makkelijke maaltijd salade zet je in een mum van tijd op tafel. Je kunt eindeloos variëren en is één van de goedkoopste maaltijden die je op tafel kunt zetten. Ik geef je een prima basis recept die je eventueel kunt aanvullen met alles wat jij lekker vind. Ga je voor simpel, vegetarisch of misschien wel voor een andere dressing, aan jou de keus!

Het maken van een salade kan op vele verschillende manieren. Ik laat je nu een variant zien die ik graag zelf klaar maak. Super simpel, goedkoop en je kunt het de dag erna prima als lunch nog op eten!

Makkelijke maaltijdsalade

makkelijke maaltijdsalade
Voor de salade die ik dit keer maakte had ik een aantal items uit het Too good to go pakket gebruikt. Daarin kreeg ik namelijk een zakje bonte sla mix en kipreepjes. Dit leken mij prima ingrediënten als basis voor een makkelijke maaltijdsalade. Bij de Jumbo kocht ik nog een zakje met verse pasta van spinazie, tomaat en gewone pasta. Dit was opgerold als een soort mie rolletjes. Even 5 minuutjes koken en daarna door de maaltijd salade heen mengen, hierdoor wordt hij extra voedzaam.

Wat heb je nodig?
– Zakje bonte sla mix
– Bakje kipreepjes
– Appel
– Komkommer
– Sla saus of sla olie
– Verse pasta van spinazie, tomaat en naturel

Wat je eventueel nog meer kunt toevoegen:
– Tomaat
– Andere soorten sla mix
– Tagiatelle, penne, aardappelpartjes, etc.
voedzame maaltijdsalade

Hoe ik dit klaargemaakt?

Een maaltijdsalade of een gewone salade is natuurlijk mix alles in een kom en je bent klaar om het op te eten.
Ik heb de appel en de komkommer geraspt en een sla olie gemaakt. Hiervoor heb ik een kruidenmix gebruikt van dille die ik heb gemengd met 3 eetlepels olie en 3 eetlepels water. Zelf vind ik dit net even wat lekkerder dan een saus of een yoghurt dressing. Maar daar ben je natuurlijk helemaal vrij in.

De Too good to go pakketten zorgen ervoor dat je extra creatief wordt om maaltijden te bedenken met de ingrediënten die je hebt gekregen. Zo wil ik binnenkort nog meer aparte recepten delen met ingrediënten die ik kreeg uit één van de too good to go pakketten.

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.