Recept | Bloemkoolrijst – Nasi Goreng

bloemkoolrijst nasi goreng

Nasi goreng van bloemkoolrijst is nou niet het eerste wat in mij opkwam toe ik met bloemkoolrijst in mijn handen stond bij de Lidl. Ik nam het mee, zonder te weten wat ik er precies mee kon en wilde doen. Eenmaal thuis zag ik een recept van Nasi Goreng en dit ging hem worden. Ik veranderde het recept naar eigen smaak en tada, een nieuw favoriete werd geboren. Benieuwd hoe ik Nasi Goreng maak met bloemkoolrijst? Zelfs kinderen die niet van groenten houden vinden dit lekker (en hebben niet door dat je bloemkool eet!).

Bloemkool is iets waar ik een haat liefde verhouding mee heb, ik kan er af en toe heel erg van genieten, maar vind het ook niet erg om het maanden niet te eten. Tot ik deze bloemkoolrijst van Lidl tegenkwam en wist dat ik hier een gerecht mee wilde maken om een andere beleving van bloemkool te hebben. En dat werkte, dit gerecht zou ik echt wekelijks kunnen eten want je hebt (zeker als je het goed klaar maakt!) niet in de gaten dat je bloemkool aan het eten bent.

Nasi Goreng van Bloemkoolrijst
bloemkoolrijst nasi goreng

Wat heb je nodig?
– Knoflook
– Een pakket met nasi bami groenten
– Nasi Goreng kruiden
– Wat olijfolie
– Ketjap
– Bloemkoolrijst

Wat je eventueel nog meer kunt toevoegen:
– Kipspiesjes
– Pindasaus of satésaus
– Hamblokjes
– Gebakken ei

Hoe ik deze nasi goreng van bloemkoolrijst heb klaargemaakt?

bloemkoolrijst, nasi goreng
Allereerst begin ik met het snipperen van de knoflook. Deze bak ik vervolgens in een pan met olijfolie en voeg al snel de nasi/bami groenten en de bloemkoolrijst toe. Dit laat ik even mee bakken zodat alles gaar wordt en je daarna kunt beginnen met het kruiden van het gerecht. Eerst voeg ik een zakje met nasi goreng kruiden toe, maar vond hem daarna nog niet echt lekker op smaak. Daarom voegde ik nog wat ketjap op gevoel bij en roerde alles goed door. Ik liet het even sudderen zodat de kruiden goed opgenomen werden in de groenten. En klaar is kees, een heerlijk vleesvrij gerecht!

Wil je nou wel vlees, of mis je nog iets? Dan voeg je deze heerlijke kip pesto spiesjes toe of serveer je er pindasaus of satésaus aan toe. Je kunt natuurlijk ook een eitje bakken en die erbij serveren!

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Recept | Bloemkoolrijst – Nasi Goreng

Comments are closed.