Quesadillas – simpel en snel!

quesadillas

Een simpel en snel gerecht, maar toch lekker en voedzaam. Quesadillas, waar je eindeloos mee kunt varieren, en ook je “restjes” mee op kunt maken. Ik laat je zien hoe makkelijk maar vooral lekker het kan zijn.

Voor quesadillas heb je standaard een aantal ingredienten nodig. Op de rest kun je dus eindeloos varieren. De standaard ingredienten als wraps,  en geraspte kaas heb je altijd nodig om dit gerecht te kunnen maken. Het grappige van quesadillas vind ik dat het de tosti van mexico wordt genoemd.

Quesadillas

Wat heb je nodig?
– wraps (minimaal 2)
– geraspte kaas
– gehakt
– groente
– pesto (optioneel)

Hoe maak je dit klaar? 

Allereerst ga je het gehakt mengsel maken. Ik heb hier gehakt met boeren soepgroente en mais. Dit liet ik gaar worden in de pan, en heb het daarna iets laten afkoelen. Tijd om aan de slag te gaan met het maken van een quesadilla.
quessadilla

Leg een wrap op een bord of op het aanrecht. Op de wrap leg je wat kaas, verdeel dit over de hele wrap, maar doe dit niet te dicht op de randen. Boven op de kaas leg je je gehakt mengsel en vervolgens doe je weer wat kaas daarboven op. Dan hoef je enkel nog een wrap er boven op te leggen en kun je hem gaan bakken. Zet een ruime koekenpan op het vuur en laat de pan warm worden. Leg de wrap er voorzichtig in, en laat dit even liggen. Til voorzichtig de bovenste wrap op om te kijken of de kaas op de onderkant al is gesmolten. Zodra dat het geval is kun je de wrap voorzichtig omdraaien. Daarna is je wrap klaar om te worden gegeten.

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “Quesadillas – simpel en snel!

  1. Ohhh dit komt echt als geroepen!! Ik wilde juist graag een keer Quesedillas gaan maken binnenkort en ik was op zoek naar een recept. Het ziet er heerlijk uit.
    Leuke blog heb je! liefs, Florentine

    1. Wat leuk dat je dit gaat maken! Ik vind Quesadillas altijd erg lekker, en ook simpel om te maken. Dankjewel voor je compliment 🙂 Liefs

Comments are closed.