Purpuz planner | Om je doelen en dromen te behalen in 2020!

purpuz planner

Voor iedereen die de Purpuz planner nog niet kent, lees dit goed! Het gaat je doelen en dromen weten te behalen in 2020, want plannen was nog nooit zo leuk en makkelijk. Ik ontving van Clen, die oprichter van Purpuz de planner voor 2020 en laat ook jou er graag kennis mee maken! Deze handige en vooral unieke planner is geen gewone agenda maar eentje die balans in jou leven gaat brengen en je doelen en goede voornemens helpt te behalen.

Je kent natuurlijk allemaal wel de gewone jaaragenda, of een simpele planner die je kunt gebruiken om zelf richting te geven aan je doelen of goede voornemens. De purpuz pakt dit anders aan! Met de 8 tools ga je aan de slag om je doelen te behalen, het zijn de handvaten die je nodig hebt om te resultaat te komen. Maar hoe werkt dat dan helemaal, zo’n planner met 8 tools?

De purpuz planner – Hoe werkt het?

purpuz planner
Laten we beginnen met de buitenkant van deze gave planner. Het is een A4 formaat met een harde kaft van grijze stof, met bronzen opdrukken. Het ziet er heel luxe en mooi uit (hier beginnen de pluspunten hoor!). Als ik dan het boek opensla, zijn er hele lichte een beetje pastel achtige kleuren gebruikt om de planner kleur te geven. Gelijk daarna ga je al aan de slag, op die bladzijdes kun je alles schrijven/plakken/tekenen waarvan je energie krijgt en die je gelukkig maken. Een welkom pagina en een jaaroverzicht volgen daarna, waarna de planner wordt uitgelegd.

De 8 tools tot je doel!

De purpuz is een tool om je te begeleiden naar een gelukkiger en meer succesvol leven. Het helpt je in balans behalen van je doelen, want die kun je alleen behalen als je gelukkig en succesvol bent. Om dit te kunnen bereiken zijn de 8 tools opgezet. Het wordt op een laagdrempelige manier uitgelegd. Zo zijn de eerste 4 tools om je te helpen je dromen op te zetten in een haalbaar doel. De 2 tools daarna om je te helpen plannen, de 2 daarna om je te helpen reflecteren. De tools worden ook heel uitgebreid uitgelegd waardoor je altijd terug kunt vallen op een aantal pagina’s voor meer uitleg. Ook worden hier de maand en week planningen uitgelegd.
purpuz werkboek

Overige onderdelen in het boek
Naast de maand en weekplanningen (die ik hieronder ga beschrijven) vind je de vragen aan jezelf. Hierbij kijk je terug op de maand en plan je voor de toekomst. Verder vind je in het boek ook nog pagina’s als:
– Afspraken in 2021
– Bucketlist
– Purpuz canvas
– Dingen die mij energie kosten

Maand en week planningen

Iedere maand begin je met een maand overzicht. Hierin plan je je afspraken, wat je wilt doen die maand, hoe en waaraan je werkt voor je doel, waarmee je experimenteert en hoe je jezelf gaat belonen.

Wat ik zelf dus handig vind aan dit soort overzichten is dat ik mijn werkdagen hier alvast in kan zetten en hierom heen mijn blog afspraken of blog werkdag kan inplannen. Verder is dan ook in 1 oogopslag te zien wanneer ik een dagje weg kan plannen of even tijd heb voor me-time. Zo kan ik vooruit plannen en is het niet erg als ik een aantal dagen heb waarbij ik even niet kan (vanwege gezondheid).
purpuz weekplanning

Na het maandoverzicht volgen de weekplanningen waarbij je genoeg ruimte hebt om tussen 06.00uur en 22.00uur iets te plannen. Ideaal want hierdoor kan ik mijn werktijden nog makkelijker bijhouden en is het in 1 oogopslag zichtbaar hoe ik de andere uren kan indelen. Hierbij ga ik werken in kleuren omdat ik naar meerdere gebouwen/bedrijven moet op 1 dag voor het werk. Wat ook heel tof is, is dat je per dag een overwinning en een groei moment kunt opschrijven. Verder is er een ruimte voor creatieve ideeën en to-do’s voor die week.

Hoe de planner mij gaat helpen!

Ik ben ervan overtuigd dat de planner mij gaat helpen in 2020. In mijn vorige Time for tea heb ik al laten vallen dat ik tegen een burn-out aanloop en dat het lichamelijk niet gaat zoals het zou moeten. Door het plannen en het maken van duidelijke doelen in deze Purpuz planner ben ik er van overtuigd dat ik mijn doelen en dromen ga behalen in 2020. Omdat het geen pocketvariant is neem je hem niet even mee waardoor je er echt even voor gaat zitten. Je kunt er zelf voor kiezen of je die week wel of niet aan je doelen werkt, of je hele kleine doelen maakt of juist doelen voor de lange termijn. Het is echt helemaal aan jou!

De planner is in 2018 en in 2019 gekozen tot nummer 1 planner op Bol.com! Naast deze te gekke grijze versie die je in dit artikel hebt kunnen bewonderen is er ook nog een roze variant verkrijgbaar. De grijze variant zoals te zien is in dit artikel is te koop voor €34,99 en de roze variant koop je al voor €39,99 op Bol.com.

Gebruik jij een planner voor 2020, of ga je voor een gewone agenda?

  • Dit artikel is geschreven in samenwerking met een merk en/of bedrijf.
Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.