Positief blijven is moeilijk – ik geef toe!

positief blijven

Wie mij de afgelopen weken persoonlijk heeft gesproken, heeft wrl het een en ander gemerkt. Ik was bijzonder positief, iets wat ik heel lang niet zo sterk had gehad. Positief blijven is moeilijk, dat geef ik meteen toe. Eerlijk gezegd zit ik er gewoon helemaal doorheen, en ben ik helemaal niet zo positief.

Eigenlijk zou ik vandaag een artikel schrijven over een anti klit spray. Laat ik daar nou gewoon helemaal geen zin en inspiratie voor hebben. Ik zit er even doorheen. Niet alleen persoonlijk maar daardoor ook met mijn blog. Ik ben mijn blog, en mijn blog is wie ik ben. Niet gek dus dat het ook mijn blog raakt. Maar hoe komt het dat ik mijn positiviteit verloren ben? Misschien omdat nu langzaam alles door begint te dringen? Ik hiervoor alles weggedrukt heb, en er niet voor open wilde staan?

Positief blijven is moeilijk

“Maar je schreef toch al blogjes over je leven met crohn?” Hoor ik je denken. Ja dat klopt, maar het voelde niet alsof ik dat over mezelf schreef. Meer alsof ik iemand observeerde en haar verhaal deelde. Misschien besef ik me nu pas echt dat ik de rest van mijn leven aan de medicijnen zal zitten. En het positieve misschien wel een soort masker is wat ik op zet. Soms geef ik heel even toe dat het niet gaat, maar zie ik de teleurstelling in de ogen van anderen. Het gevoel van ‘Ooh daar heb je haar weer met haar klachten’. Dan kan ik beter positief blijven voor anderen. Maar dat is moeilijker dan ik had gehoopt, en eist het zijn tol. Nee ik kan niet meer positief blijven voor anderen, of om mezelf voor de gek te houden. Nee, ik moet de waarheid onder ogen zien, en accepteren dat ik chronisch ziek ben.
simpel vest

Hoe dit mijn blog ook raakt

Ik schreef het hierboven al even. Ik ben mijn blog, en mijn blog is wie ik ben. Omdat ik door alles niet lekker in mijn vel zit, vind ik het lastig om nog leuke artikelen te schrijven. Natuurlijk probeer ik het wel, en komt er daardoor nog steeds elke dag een nieuw artikel online. Maar het kost mij erg veel moeite om elke keer weer iets te schrijven. De persoonlijke artikelen zijn nog niet eens zo lastig, daar kan ik van mij af schrijven. Maar de reviews, tips & tricks, en alle andere artikelen, vergen veel van mijn energie. Zelfs zoveel dat ik mezelf vaak afvraag of ik wel door moet blijven gaan. Maar als ik dan een aantal dagen niets aan mijn blog heb gedaan, mis ik het heel erg. Diep van binnen weet ik dus dat ik door moet gaan met mijn blog, correctie; dat ik door wil blijven gaan.

Hoe het nu verder gaat/moet?


Het accepteren van de situatie zal waarschijnlijk wel een lange tijd duren. En dat heeft ook zijn tijd nodig. Toch moet ik in de tussentijd wel het plezier in het leven weer terug vinden. Mijn plezier in het bloggen, in het zijn wie ik wil zijn. Ik wil de ideetjes die ik heb gaan uitwerken, en mijn creativiteit er op los laten gaan. In mijn notitieboekje was ik al begonnen met de kerstwinactie die er ook dit jaar weer gaat komen. Daar krijg ik nu al zoveel energie van, dat het mij goed lijkt om hiermee bezig te gaan. Ook al is het nog wat vroeg, toch heb ik het gevoel dat ik moet doen wat goed voelt op dit moment. Misschien komt dan het plezier in andere dingen ook terug. Ook wil ik heel graag iets met het thema Halloween doen op mijn blog. Vorig jaar lagen daarvoor de ideetjes al klaar, maar was de uitwerking daarvoor niet goed genoeg. Daarom tijd om het dit jaar gewoon weer opnieuw te proberen. Ook daar ga ik mee aan de slag. Wie weet lukt het mij dit jaar, en vind je hier straks hele leuke looks terug.

Heb jij nog tips voor mij om mijn plezier terug te krijgen? En dus niet alleen voor mijn blog, maar in het algemeen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.