Poolse pierogi met champignons en zuurkool – Proefmonster

poolse pierogi

Poolse pierogi, je kunt me er ’s nachts voor wakker maken. Ik ben er dol op. Toen ik deze zak zag liggen bij Kaufland in Duitsland wist ik het zeker; deze ga ik uitproberen. Niet wetende dat er ook zuurkool in zat, want ik zag enkel de champignons. Tijd voor een nieuwe proefmonster aflevering waarin ik de poolse pierogi onder de loep neem.

Pierogi, je houdt ervan of je houdt er niet van. Je kunt het in elke smaak krijgen die je wilt, zowel hartig als zoet. Deze champignons en zuurkool smaak had ik persoonlijk nog nooit eerder gehad. Ik eet ze zelf altijd met gehakt en ui, met daaroverheen tomatensaus. Hoogtijd om dus een andere hartige smaak uit te proberen. Wat vind ik ervan, en zijn ze de moeite waard om nog eens te kopen?

Poolse pierogi

pierogi
Ervanuit gaande dat het met paddenstoelen / champignons zou zijn, was ik een beetje teleurgesteld toen ik een zure smaak proefde. Zuurkool zei mijn moeder gelijk. Ik baalde een beetje, want ik lust namelijk helemaal geen zuurkool. Maar vies was het niet. Het was enkel de smaak waaraan ik moest wennen. Zo ‘kaal’ eten vind ik ze niet heel erg lekker, omdat dan de zuurkool smaak het meest naar boven komt. Maar daar bedachten we iets anders op.

Je kook de pierogi tot ze boven komen drijven, want dan zijn ze gaar. Roer af en toe wel even door de pan, zodat ze niet vast gaan plakken aan de bodem. Anders komen ze namelijk nooit boven drijven, hihi. Eenmaal klaar kun je ze zo op eten, of je voegt er nog iets aan toe. Zelf vind ik het bij pierogi altijd het lekkerst om er tomatensaus bij te eten. Dit doe ik al van kinds af aan, en blijft het lekkerste vind ik zelf. Ik moest even wennen aan de zuurkool die erin zat, maar vond het na 2 stukjes toch wel lekker. De paddenstoelen maken het geheel iets minder zuur, en het is door de vulling en het deeg ook erg voedzaam. Nou is dat eigenlijk altijd wel het geval met pierogi.
pierogi
Je kunt gesmolten boter, of suiker eroverheen doen, maar ook gebakken uitjes, spekjes, of tomatensaus. Net wat jij het lekkerste vind. Deze zak kostte 1,99 en kocht ik bij Kaufland in Nordhorn Duitsland. Je kunt deze zak met poolse pierogi vinden in het vriesvak, tussen de groentes en kant en klare maaltijden.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.